Βιβλίο
Με αφορμή την Κρήτη: Από το place branding στην ταξιδιωτική δημοσιογραφία

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Σοφία Ιορδανίδου
Αθήνα
Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 329
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7800-72-5
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-05-2017)
Περίληψη:

Οι εντελώς ιδιαίτερες πλευρές της Κρήτης, ως τόπου, ως τρόπου ζωής, ως ταξιδιωτικού προορισμού, βρίσκονται στον πυρήνα αυτού του βιβλίου. Βασισμένο στις εργασίες του Crete Retreat 2015 αλλά και συγκεντρώνοντας την δουλειά 14 ερευνητών, επιχειρεί να αναλύσει τι είναι το place branding.

Η εικόνα κάθε τόπου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά του στοιχεία. Η διαφύλαξη και η καλλιέργεια αυτής της εικόνας αποτελεί ή οφείλει να αποτελέσει κεντρικό πρόταγμα για κάθε κοινωνία.

Οι εικόνες των κρατών είναι αναπαραστάσεις συλλογικών υποκειμένων. Όμως η διεθνοποίηση της οικονομίας και η ενοποίηση της Ευρώπης, καθώς και οι δυναμικές της παγκοσμιοποίησης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα για τις περιφέρειες και τις πόλεις οι οποίες ανταγωνίζονται για την προσέλκυση κεφαλαίων και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Συνδυάζοντας την ανάλυση με την επίσκεψη ενός τόσο ιδιαίτερου τόπου, το ταξίδι που προτείνει το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ξενάγηση στη λογική του place branding και στην ταξιδιωτική δημοσιογραφία - με αφορμή την περίπτωση της Κρήτης.