Βιβλίο
Τρεις γκινέες

Virginia Woolf
Μετάφραση: Μυρτώ Αναγνωστοπούλου
Θεσσαλονίκη
Μπαρμπουνάκης Χ.
2017
σ. 274
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-267-219-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Three Guineas
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-05-2017)
Περίληψη:

Όσοι πίστευαν ότι η Βιρτζίνια Γούλφ ήταν πολύ απορροφημένη από την τέχνη της για να ασχοληθεί με ότι συνέβαινε γύρω της θα εκπλαγούν απ’ αυτή την πνευματώδη, διαυγή και εκλεπτυσμένη πολεμική που τόσο έξοχα πραγματεύεται την υπόθεση της ισότητας και της απελευθέρωσης των γυναικών. Οι "Τρεις γκινέες" είναι μια εξαιρετικά εύστοχη εναρκτήρια βολή στη μάχη που μαίνεται ως τις μέρες μας.

Με τις "Τρεις γκινέες" η Βιρτζίνια Γουλφ προσπαθεί ν’ απαντήσει στο ερώτημα "πως κατά τη γνώμη σας μπορούμε ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο" που την απευθύνει με μία επιστολή μια γνωστή προσωπικότητα του νομικού κόσμου μ’ ενεργό συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας άντρας ρωτά μια γυναίκα για κάτι που θεωρείται αποκλειστικά δικό του πεδίο δράσης, εξετάζει τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία. Δίχως μόρφωση, κλεισμένη στο σπίτι, αποκλεισμένη από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα κι από την κοινωνική ζωή, οικονομικά εξαρτημένη από τον πατέρα, τον αδελφό ή τον σύζυγο, πως μπορεί να συμβάλλει η γυναίκα στην αποφυγή του πολέμου;

Αντικειμενικά και μεθοδικά η Βιρτζίνια Γούλφ κάνει μια οξεία κριτική της κοινωνικής πραγματικότητας με σοβαρότητα και χιούμορ, ευαισθησία και καυστικότητα.