Βιβλίο
Άπαντα 7
Λόγοι 36-45: Βορυσθενιτικός, Κορινθιακός, Προς Νικομηδείς περί ομονοίας της προς Νικαείς Περί ομονοίας εν Νικαία πεπαυμένης της στάσεως, Εν τη πατρίδι περί της προς Απαμείς ομονοίας, Προς Απαμείς περί ομονοίας, Διάλεξις εν τη πατρίδι, Πολιτικός εν τη πατρίδι, Φιλοφρονητικός προς την πατρίδα εισηγουμένην αυτώ τιμάς, Απολογισμός όπως έσχηκε πρός την πατρίδα

Δίων
Μεταφραστής: Φιλολογική Ομάδα Κάκτου
Αθήνα
Κάκτος
2017
σ. 296
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-382-097-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: αρχαία ελληνικά
Αρχαία Ελληνική Γραμματεία: Οι Έλληνες 1024
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 13.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-05-2017)
Περίληψη:

Λόγος 36: Η συνομιλία του Δίωνα με τους κατοίκους της Πόλης Βορυσθένης του Πόντου, όπου ο Δίων αναπτύσσει τον μύθο της δημιουργίας και διακυβέρνησης του σύμπαντος.

Λόγος 37: Ο λόγος αυτός εκφωνείται ενώπιον του λαού της Κορίνθου με αφορμή την κάθοδο ενός ανδριάντα, την οποία αποφάσισαν οι Κορίνθιοι.

Λόγος 38: Ο λόγος ασχολείται με τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις γειτονικές πόλεις Νικομήδειας και Νίκαιας στη Βιθυνία του Πόντου.

Λόγος 39: Ο λόγος αυτός εκφωνείται στη Νίκαια μετά τη λήξη μιας περιόδου ταραχών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ελληνική καταγωγή των κατοίκων.

Λόγοι 40-41: Η διαμάχη μεταξύ των πόλεων Προύσας και Απάμειας στη Βιθυνία του Πόντου.

Λόγος 42: Σύντομος λόγος με τον οποίο ο ομιλητής προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του ακροατηρίου του υποτιμώντας τον εαυτό του. Το κύριο μέρος του λόγου έχει χαθεί.

Λόγος 43: Με τον λόγο αυτό ο Δίωνας αποκρούει κάποιες συκοφαντίες που κυκλοφορούσαν μυστικά εναντίον του στη γενέτειρά του Προύσα.

Λόγος 44: Εδώ ο Δίων ευγενικά αρνείται την απόδοση τιμής που του ετοίμαζαν οι συμπατριώτες του στην Προύσα.

Λόγος 45: Απολογισμός του Δίωνα για την προσφορά του στην πατρίδα του Προύσα και για το πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή για τον εξωραϊσμό της πόλης.