Βιβλίο
Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά
Το χρονικό μιας φανταστικής ανασκαφής

Πάνος Βαλαβάνης
Εικονογράφος: Άντα Γανώση
Αθήνα
Πορφύρα Εκδόσεις
2017
σ. 105
ISBN: 978-618-81751-7-4
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Ακρίτας", 1995· 2006. Ασκήσεις, παιχνίδια: Μαρίζα Ντεκάστρο, Πάνος Βαλαβάνης.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-07-2017)
Περίληψη:

Δώδεκα χρόνια μετά από την πρώτη του εμφάνιση στα ράφια, το βιβλίο "Ο λόφος με τα κρυμμένα μυστικά: Το χρονικό μιας φανταστικής ανασκαφής" του Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη επανακυκλοφορεί (10η ανατύπωση) από τις εκδόσεις Πορφύρα. Θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία, τόσο στα ελληνικά, όσο και στα αγγλικά.
Σ’ αυτό το διαχρονικής αξίας βιβλίο, ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας αφηγείται μια φανταστική περιπέτεια που θα μπορούσε όμως κάλλιστα να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Μέσα από αυτή "ζωντανεύει" η ιστορία της Ελλάδας-από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και το σήμερα. Αφορμή γι’ αυτό το οδοιπορικό, ένας παράξενος λόφος. Δημιουργήθηκε από 8.000 χρόνια ζωής, κρατώντας επτασφράγιστα τα μυστικά του, μέχρι που μια μέρα κίνησε την περιέργεια ενός νεαρού αρχαιολόγου...
"Ο λόγος με τα κρυμμένα μυστικά" εκτός από ένα βιβλίο γνώσης- μ’ επιστημονική σφραγίδα, μα δίχως ίχνος ξύλινου διδακτισμού, είναι και ένα εξαιρετικό εργαλείο δημιουργικής απασχόλησης. Στο δεύτερο μέρος του, τα παιδιά θα βρουν ασκήσεις, προτάσεις για θεατρικό παιχνίδι και ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και ευφάνταστες κατασκευές.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μαρία ΑδαμοπούλουΜαγειρεύοντας στην κουζίνα του χρόνου"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"9/9/2017
Γιώτα ΣυκκάΙστορία κρυμμένη σε ένα λόφο"Η Καθημερινή"12/8/2017
Αντώνης ΚαρατζαφέρηςΚατάδυση για μικρούς αναγνώστες στα βάθη της Ιστορίας μας"Ελεύθερος Τύπος"22/7/2017