Βιβλίο
Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη
Πρακτικά ημερίδας

Συλλογικό έργο
Εισηγητής: Ιωάννα Παπαθανασίου
Εισηγητής: Μαρία Μποντίλα
Εισηγητής: Χρήστος Τσιντζιλώνης
Εισηγητής: Ελένη Πασχαλούδη
Εισηγητής: Στράτος Ν. Δορδανάς
Εισηγητής: Κατερίνα Τσέκου
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τσίβος
Εισηγητής: Θανάσης Δ. Σφήκας
Εισηγητής: Άλκη Ζέη
Εισηγητής: Σιμόνη Ζαφειροπούλου
Αθήνα
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
2017
σ. 152
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5154-09-7
Σημειώσεις: Η έκδοση περιλαμβάνει τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας "Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη", η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής στις 13 Δεκεμβρίου 2011. Πρόλογος: Παύλος Σούρλας, γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 29-06-2017)
Περίληψη:

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, προχώρησε στην έκδοση των πρακτικών της ημερίδας "Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Ανατολική Ευρώπη", που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης του Ιδρύματος "καλή πατρίδα..." Ελληνικές κοινότητες πολιτικών προσφύγων στην Ανατολική Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2011.

Μέσα από τις εισηγήσεις αναδεικνύονται βασικοί σταθμοί και πορίσματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Το χρονικό της φυγής και της εγκατάστασης στους νέους τόπους, το θεσμικό πλαίσιο και το ζήτημα της ιθαγένειας, η οργάνωση της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης, καθώς και η αποτύπωση των συνθηκών που επικρατούσαν στις σημαντικότερες χώρες υποδοχής, μαζί με τη νοσταλγία για επιστροφή στην πατρίδα, συνιστούν τους βασικούς θεματικούς άξονες του τόμου.

Με την παρούσα έκδοση του Ίδρυμα της Βουλής φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο προς την απαιτούμενη τεκμηριωμένη έρευνα, η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει στην ουσιαστική γνώση πτυχών αυτής της τόσο πυκνής ιστορικής περιόδου.