Βιβλίο
Αΐκίντο, το έργο μιας ζωής
Η βιογραφία του ιδρυτή Μοριχέι Ουεσίμπα

Κισομάρου Ουεσίμπα
Μετάφραση: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Ηράκλειο Κρήτης
Μέση Οδός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 352
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-81037-1-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Σημειώσεις: Πρόλογος: Μοριτέρου Ουεσίμπα.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 31.80€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-07-2017)
Περίληψη:

Η ιστορία των ιαπωνικών μαχητικών παραδόσεων είναι γεμάτη από άτομα με εξαιρετικές ικανότητες, όμως λίγα από τα άτομα αυτά κατάφεραν να αποκτήσουν τη μυθική υπόσταση του Μοριχέι Ουεσίμπα. Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ζωής του, κατάφερε να κατακτήσει το υψηλότερο επίπεδο διαφόρων πολεμικών τεχνών, μεταξύ των οποίων η άοπλη πάλη και η ξιφομαχία, αφιερώνοντας όλη του την ύπαρξη στη μελέτη των πολεμικών τεχνών της χώρας του και αποκτώντας παράλληλα μια βαθιά γνώση του σιντοϊσμού. Επεξεργαζόμενος στοιχεία από τις παραδόσεις αυτές δημιούργησε το αϊκίντο, το δρόμο της αρμονίας, ένα σύστημα που αφήνοντας πίσω τις απλές τεχνικές επίθεσης και αυτοάμυνας, προσπαθεί να καταργήσει εντελώς την επιθετικότητα μέσω της αρμονικής κίνησης προάγοντας έτσι την ειρήνη. Μέσω του μοναδικού του τρόπου να διατηρεί την κληρονομιά των κλασικών πολεμικών τεχνών και να τις εφαρμόζει στο πλαίσιο της σύγχρονης κοινωνίας, το αϊκίντο κατάφερε πολύ γρήγορα να κερδίσει το σεβασμό χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Στη συναρπαστική αυτή βιογραφία, ο γιος του Ιδρυτή και δεύτερος Ντόσου του αϊκίντο, Κισομάρου Ουεσίμπα, εξιστορεί με λεπτομέρειες την πολυτάραχη -και συχνά γεμάτη κινδύνους- ζωή του αξιόλογου αυτού ανθρώπου, από τα πρώτα του χρόνια στην ανάστατη Περίοδο Μέιτζι ως το θάνατό του το 1969. Συνθέτοντας άφθονες προσωπικές αναμνήσεις, με αφηγήσεις από πρώτο χέρι και ιστορικά ντοκουμέντα, ο συγγραφέας υφαίνει μια σαγηνευτική αφήγηση της ζωής του Ιδρυτή, μιλώντας με τρυφερότητα για τον άνθρωπο που έμελλε να μείνει γνωστός ως "Ο-Σενσέι" ή "μεγάλος δάσκαλος".

Αποκαλύπτοντας το χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεση του Ο-Σενσέι, ο συγγραφέας παρουσιάζει την εικόνα ενός ανθρώπου με τρομερή αφοσίωση και πνευματικότητα τόσο ως προς την εξάσκηση στο αϊκίντο όσο και ως προς το μήνυμα της ειρήνης. Η αφοσίωσή του στην τέχνη του ήταν τέτοια που μέσω των τεχνικών του κατάφερε να κατακτήσει το επίπεδο της κάμι-ουάζα, της ικανότητας που υπερβαίνει το ανθρώπινο και αγγίζει το θείο. Το βιβλίο αυτό θα φανεί πολύτιμο σε όλους τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τη ζωή του Μοριχέι Ουεσίμπα, αλλά και σε όσους θέλουν να μάθουν κάτι για τον άνθρωπο πίσω από το μύθο του Ιδρυτή του αϊκίντο.