Βιβλίο
Αγαθό

Ναταλία Κατσού
Μετάφραση: Αγγελική Μπούρα
Αθήνα
Εκδόσεις Βακχικόν
2017
σ. 60
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5286-19-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Commodity
Βακχικόν Πεζά 71
Ονομασία Υποσειράς: Ελληνικό Θέατρο
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 18
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Μάνος Στεφανίδης. Επίμετρο: Σίσσυ Παπαθανασίου.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.48€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-09-2017)
Περίληψη:

Ξεκινώντας από μια φυσική κίνηση, την επαφή του ποδιού με το έδαφος, πυροδοτείται μια διαδικασία που ακυρώνει τις αισθήσεις όπως τις βιώνουμε ως άνθρωποι ή, μάλλον, τις μεταθέτει μέσα από ένα υποθετικό ταξίδι διαδοχικών εαυτών με έναν κοινό παρονομαστή: η μορφή αφορά σε απαραίτητα στοιχεία της καθημερινότητας, επιτεύγματα της ανθρώπινης διάνοιας και πράξης, προϊόντα με αξία χρηστική και σημασία πέραν της ενσυνείδητης επαφής μας με αυτά.

Αυτή η σπειροειδής μετάπλαση του ίδιου του υλικού μας ενέχει μια επιστροφή με ζητούμενο τη διαύγεια. Ή θα μπορούσε να είναι πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν ταυτόχρονα να ταιριάξουν.

Το "Αγαθό" (αγγλ. Commodity) της Ναταλίας Κατσού παρουσιάστηκε το 2014, σε παραγωγή του Theatre Lab Company στο Λονδίνο, μέσα από την ενότητα 6+1 Greeks on Stage. Η συνεργασία με το Αναλόγιο στο Θέατρο Τέχνης (φθινόπωρο 2017), υπό την οργάνωση της Σίσσυς Παπαθανασίου, είναι μια ευτυχής συγκυρία που δίνει την ευκαιρία στο κείμενο αυτό να αναπνεύσει τρισδιάστατα σε μια συνθήκη πολύ διαφορετική από εκείνη που το ενέπνευσε.