Βιβλίο
Ahlam
Ahlam στα αραβικά σημαίνει όνειρα

Marc Trévidic
Μετάφραση: Αλέξης Εμμανουήλ
Αθήνα
Utopia
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 344
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5173-25-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Alham
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-10-2017)
Περίληψη:

Ένας διάσημος γάλλος ζωγράφος, ο Πολ Αρέτζο, φτάνει στην Κερκενά, ένα ειδυλλιακό νησί της Τυνησίας το 2000. Πιάνει φιλίες με την οικογένεια ενός ντόπιου ψαρά, του Φαρχάτ, την όμορφη γυναίκα του οποίου, ανομολόγητα, ερωτεύεται. Όμως, η μοίρα δεν αργεί να χτυπήσει και η Νόρα, η γυναίκα του ψαρά, πεθαίνει από λευχαιμία. Η τελευταία της επιθυμία: ο Πολ να σταθεί στα δυο ανήλικα παιδιά της, την Αχλάμ και τον Ισάμ. Έτσι, αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, σε μια βίλα πλάι στη θάλασσα.

Τα παιδιά είναι εξαιρετικά προικισμένα στη μουσική και στη ζωγραφική και ο Πολ, που τα διδάσκει, αποφασίζει να πειραματιστεί μαζί τους στην εμμονική προσπάθειά του να επιτύχει την ενότητα όλων των τεχνών σε μια μοναδική, ιδανική έκφραση.

Όμως δέκα χρόνια μετά, ο ειρηνικός παράδεισος του Πολ κλονίζεται επικίνδυνα. Η αραβική άνοιξη, η τζιχάντ, η τρομοκρατία εισβάλλουν στον περιχαρακωμένο κόσμο του καλλιτέχνη. Στο μεταξύ, τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, η Αχλάμ έχει γίνει μια πολύ όμορφη νεαρή γυναίκα με προοδευτικές απόψεις ενώ αντίθετα ο αδελφός της, ο Ισάμ, ρέπει στον ισλαμιστικό φονταμενταλισμό.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο αντίπαλων κόσμων, μεταξύ της ομορφιάς της τέχνης και του άτεγκτου φονταμενταλισμού, δεν θα αργήσει. Και ύστερα απ' αυτό, κανείς και τίποτα δεν θα μείνει όπως ήταν.

Ένα μυθιστόρημα για τη μαθητεία στην τέχνη και στον έρωτα, για την απειλή του θρησκευτικού φανατισμού, για έναν καινούριο κόσμο που πασχίζει να γεννηθεί μέσα από τις αντιφάσεις και τις οδύνες της σύγχρονης Ιστορίας.


Διεθνές Bestseller!!

Έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες και έχει σημειώσεις πωλήσεις περισσότερων των 400.000 αντιτύπων.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: