Βιβλίο
Μυθ... ιστόρημα

Δημήτρης Φιλελές
Αθήνα
Απόπειρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 123
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-537-238-5
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-11-2017)
Περίληψη:

Εκατό χρόνια περιπλάνησης... εκατό χρόνια παραπλάνησης... Ποιητικός λόγος που κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, ανάμεσα στα γραπτά των ιστορικών και στις σκληρές ανθρώπινες μνήμες και αλήθειες. Η μια όψη του νομίσματος· το πέρασμα από την προσφυγιά στη δίνη του επόμενου πολέμου και από εκεί στον αδελφοκτόνο σπαραγμό και στην απόλυτη εξουσία του φόβου. Η άλλη όψη του νομίσματος· μια μειοψηφία που αντιμάχεται την υποταγή και αρνείται να σκύψει το κεφάλι, να προσκυνήσει, να υπακούσει τυφλά στις άνωθεν εντολές. Μάχη άνιση σε στημένο παιχνίδι.
Οι Εφιάλτες που εξαργυρώνουν τον πρότερο "αγωνιστικό" βίο με πολύ περισσότερα από τριάντα αργύρια. Οι Νεοέλληνες που επελαύνουν σπέρνουν το ζιζάνιο της χλιδής και της απαξίωσης των ιδανικών. Ο κοινωνικός ιστός που αποσυντίθεται μέχρι την ολοκληρωτική σήψη.
Αγωνία για τη συστηματική καταστροφή της παιδικής αθωότητας, για το κληροδότημα στα παιδιά, στις επόμενες γενιές. Και πόθοι ανεκπλήρωτοι που εξακολουθούν να ταξιδεύουν αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη, τη γη του νόστου και του ονείρου...

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χρίστος Γ. ΡώμαςΜυθ... ΙστόρημαΠεριοδικό "Φιλολογική"144Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2018