Βιβλίο
3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών
70 ποιητές από 16 χώρες
3rd Athens World Poetry Festival

Συλλογικό έργο
Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ
Γιώργος Αλισανδράτος
Γιάννης Αντιόχου
Νάνος Βαλαωρίτης
Γιώργος Βέης
Μάγια Βίντμαρ
Αναστάσης Βιστωνίτης
Βερονίκη Δαλακούρα
Ζέφη Δαράκη
Δημήτρης Ελευθεράκης
Γιάννης Ευσταθιάδης
Άγκνε Ζαγκρακαλίτε
Αντώνης Ζέρβας
Αλί Καλντερόν
Άγγελος Καλογερόπουλος
Δημήτρης Καλοκύρης
Τασούλα Καραγεωργίου
Γιώργος Κεντρωτής
Ηλίας Κεφάλας
Πέτρα Κολμάντσιτς
Έλσα Κορνέτη
Φρανσουάζ Κουλμέν
Πάνος Κυπαρίσσης
Αντώνης Μακρυδημήτρης
Ελένη Μαρινάκη
Μίλοβαν Μάρτσετιτς
Κιμ Μουρ
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης
Γιώργος Μπλάνας
κ.ά.
Αθήνα
Κύκλος Ποιητών
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 201
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σημειώσεις: Κατάλογος-ανθολόγιο του Φεστιβάλ Ποίησης που διοργανώθηκε στην Αθήνα μεταξύ 18-23 Σεπτεμβρίου 2017. Προλογικό σημείωμα: Ντίνος Σιώτης. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων. Χορηγοί: ΟΣΔΕΛ, Stanley Hotel, Aegean, Ίδρυμα Κώστα & Ελένης Ουράνη, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Εκδόσεις Gutenberg, Μικρή Άρκτος.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 4.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-11-2017)
Περίληψη:

Πριν από δύο αιώνες ο Χέλντερλιν αναρωτιόταν: "Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ' έναν μικρόψυχο καιρό;" Αλλά στους δύσκολους και μικρόψυχους καιρούς γράφτηκε η σπουδαία ποίηση. Ο Έλιοτ εξέδωσε τα "Τέσσερα κουαρτέτα" του ενώ μαινόταν ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος κι ο Μπρεχτ εμπνεύσθηκε τα καλύτερα ποιήματά του σε καθεστώς εξορίας. Μέσα στον πόλεμο ο Σεφέρης έγραψε τον "Τελευταίο σταθμό" κι ο Εγγονόπουλος τον "Μπολιβάρ".

Στη δική μας δύσκολη και μικρόψυχη ελληνική εποχή ο Κύκλος Ποιητών (πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2011) αποφάσισε να διοργανώσει το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στην Αθήνα. Εποχή δύσκολη και μικρόψυχη γιατί η οικονομική κρίση που προκαλούν οι Μέδικοι του χρήματος απειλεί να καταστρέψει τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν οι λαοί στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Και γιατί απέχουμε πολύ ακόμη από το να αφήσουμε πίσω μας την εποχή της καταφρόνιας, των γενοκτονιών και των πολέμων.

Ένα διεθνές ποιητικό φεστιβάλ δεν είναι, ασφαλώς, κίνημα διαμαρτυρίας. Αποδεικνύει όμως, όπως διαπιστώνεται στα κείμενα των ποιητών που συμμετέχουν σ' αυτό και παρουσιάζονται σε τούτο τον τόμο, πως οι ποιητές είναι εδώ. Και πως η Μούσα υπάρχει στις ποικίλες μορφές της γιατί απλούστατα δεν οπλοφορεί. [...]

(Ντίνος Σιώτης, από το Προλογικό κείμενο)