Βιβλίο
Στα μαγειρεία των αρχαίων

Μαρία Θερμού
Αθήνα
Ολκός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 208
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8154-85-8
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 15.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 18-12-2017)
Περίληψη:

Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες. Από την Προϊστορική εποχή ως τους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους.

"Συνομιλητές", ο Αριστοφάνης, ο Μένανδρος, ο Αρχέστρατος ως πατέρας της γαστρονομίας, ο Αθήναιος με τους περίφημους "Δειπνοσοφιστές" του αλλά και ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής.

Πρόκειται για μια Ιστορία που βαδίζει παράλληλα με την επίσημη. Πηγαίνει για ψώνια στην αγορά, παρευρίσκεται σε συμπόσια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας τα φημισμένα προϊόντα κάθε τόπου, τα ιδιαίτερα φαγητά και τις συνήθειες κάθε εποχής.

Η συγγραφέας Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στο χώρο του πολιτισμού και ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, μπαίνει στα μοσχοβολιστά Μαγ��ιρεία των Αρχαίων, εντυπωσιάζεται και καταγράφει.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Κοσμάς ΒίδοςΩδή στη φραντζόλαΠεριοδικό "ΒHmagazino"13/5/2018
Αντώνης ΚαρατζαφέρηςΣτην κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων"Ελεύθερος Τύπος"6/1/2018
Νίκος Ε. ΚαλτσάςΤρωγοπίνοντας με τους αρχαίους"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"5/1/2018
Βασιλική Τζεβελέκου«Τσελεμεντές» 9.000 ετών…"Εφημερίδα των Συντακτών"2/1/2018
Αγγελική ΚώττηΤο εορταστικό μενού της αρχαίας Αθήνας"Φιλελεύθερος"29/12/2017
Μελίσσα ΣτοΐληΤι έτρωγαν και τι έπιναν οι αρχαίοι;"Το Βήμα"/ "Βιβλία"23/12/2017
Κική ΤριανταφύλληΓεύσεις, μυρωδιές και εικόνες στα μαγειρεία των αρχαίωνwww.protagon.gr22/12/2017
Γιώτα ΣυκκάΓεύσεις από τα μαγειρεία των αρχαίων"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"17/12/2017