

Στα μαγειρεία των αρχαίων
Μαρία Θερμού
Αθήνα
Ολκός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 208
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8154-85-8
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-12-2017)
Περίληψη:
Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες. Από την Προϊστορική εποχή ως τους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους.
"Συνομιλητές", ο Αριστοφάνης, ο Μένανδρος, ο Αρχέστρατος ως πατέρας της γαστρονομίας, ο Αθήναιος με τους περίφημους "Δειπνοσοφιστές" του αλλά και ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής.
Πρόκειται για μια Ιστορία που βαδίζει παράλληλα με την επίσημη. Πηγαίνει για ψώνια στην αγορά, παρευρίσκεται σε συμπόσια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας τα φημισμένα προϊόντα κάθε τόπου, τα ιδιαίτερα φαγητά και τις συνήθειες κάθε εποχής.
Η συγγραφέας Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στο χώρο του πολιτισμού και ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, μπαίνει στα μοσχοβολιστά Μαγ��ιρεία των Αρχαίων, εντυπωσιάζεται και καταγράφει.
Αν η Ιστορία γράφεται με πολλούς τρόπους αυτό το βιβλίο ακολουθεί την οδό της απόλαυσης και μόνον. Γιατί ο σκοπός του είναι να προκαλέσει τις αισθήσεις ζωντανεύοντας εικόνες και ανακαλώντας γεύσεις, μυρωδιές, ακόμη και ήχους που διασχίζουν χιλιετίες. Από την Προϊστορική εποχή ως τους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους.
"Συνομιλητές", ο Αριστοφάνης, ο Μένανδρος, ο Αρχέστρατος ως πατέρας της γαστρονομίας, ο Αθήναιος με τους περίφημους "Δειπνοσοφιστές" του αλλά και ο Όμηρος, ο Ησίοδος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής.
Πρόκειται για μια Ιστορία που βαδίζει παράλληλα με την επίσημη. Πηγαίνει για ψώνια στην αγορά, παρευρίσκεται σε συμπόσια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας τα φημισμένα προϊόντα κάθε τόπου, τα ιδιαίτερα φαγητά και τις συνήθειες κάθε εποχής.
Η συγγραφέας Μαρία Θερμού, δημοσιογράφος με μακρόχρονη θητεία στο χώρο του πολιτισμού και ειδίκευση στην αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, μπαίνει στα μοσχοβολιστά Μαγ��ιρεία των Αρχαίων, εντυπωσιάζεται και καταγράφει.
Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Κοσμάς Βίδος | Ωδή στη φραντζόλα | Περιοδικό "ΒHmagazino" | 13/5/2018 |
Αντώνης Καρατζαφέρης | Στην κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων | "Ελεύθερος Τύπος" | 6/1/2018 |
Νίκος Ε. Καλτσάς | Τρωγοπίνοντας με τους αρχαίους | "Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο" | 5/1/2018 |
Βασιλική Τζεβελέκου | «Τσελεμεντές» 9.000 ετών… | "Εφημερίδα των Συντακτών" | 2/1/2018 |
Αγγελική Κώττη | Το εορταστικό μενού της αρχαίας Αθήνας | "Φιλελεύθερος" | 29/12/2017 |
Μελίσσα Στοΐλη | Τι έτρωγαν και τι έπιναν οι αρχαίοι; | "Το Βήμα"/ "Βιβλία" | 23/12/2017 |
Κική Τριανταφύλλη | Γεύσεις, μυρωδιές και εικόνες στα μαγειρεία των αρχαίων | www.protagon.gr | 22/12/2017 |
Γιώτα Συκκά | Γεύσεις από τα μαγειρεία των αρχαίων | "Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα" | 17/12/2017 |