Βιβλίο
Μη μου μιλάτε για την Ήρα!

Αλκιβιάδης Κούσης
Εικονογράφος: Θέντα Μιμηλάκη
Εικονογράφος: Νικολία Χριστοδουλοπούλου
Αθήνα
Αλφάβητο Ζωής
Αριθμός Έκδοσης: 1
2017
σ. 60
Σχήμα: 23χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5340-00-1
Παιδική Ψυχή 6
Περιέχει: Cd, αφήγηση: Τζένη Διαμαντοπούλου.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 14.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-12-2017)
Περίληψη:

"O μπαμπάς μου με φωνάζει Γιούπιτερ. Θα μπορούσε να με φωνάζει και Δία, αλλά προτίμησε το Γιούπιτερ. Κι εμένα μου αρέσει πιο πολύ. Λέει πως είναι το όνομα ενός θεού και πως εγώ του τον θυμίζω! Ναι, είναι αλήθεια πως είμαι ένας μικρός θεός. Θα το διαπιστώσετε κι εσείς σε λίγο! Κάποτε ζούσαμε μια χαρά τα δυο μας, στο παλάτι μας, στην οδό Ολύμπου. Εγώ ζούσα για τον μπαμπά μου κι ο μπαμπάς μου ζούσε για μένα. Όλα τα κάναμε μαζί.
Εδώ και αρκετό καιρό όμως στο σπίτι μας ήρθε κι ένα τεράστιο χνουδωτό πράγμα, πιο μεγάλο από όλα μου τα παιχνίδια, ακόμα κι από τον πράσινο βάτραχο που παίζω μαζί του πάνω στον καναπέ. Εκείνος τουλάχιστο μένει στη θέση του, ενώ αυτό το πράγμα μπορεί και κινείται μόνο του και μερικές φορές τρέχει σαν παλαβό. Όλο από πίσω ακολουθεί τον μπαμπά μου! Ρούπι δεν τον αφήνει να πάει κάπου μόνος του. Ήρθε κι άλλαξε τη ζωή μας!"

Η ιστορία ενός γάτου που βλέπει τη ζωή του ν' ανατρέπεται όταν εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι ένας σκύλος. Η συνύπαρξη μοιάζει αδύνατη και μια σειρά από σκανταλιές, ανατροπές κι αντιπαραθέσεις κάνουν τη διαμονή και των δυο κάτω από την ίδια στέγη αδύνατη! Η εξοικείωση όμως που έρχεται σιγά σιγά με το χρόνο δίνει χώρο στην αγάπη και στην αποδοχή.