Βιβλίο
Δρόμοι αριστεροί
Διαψεύσεις και προσδοκίες

Σπύρος Λυκούδης
Αθήνα
Ίνδικτος
2017
σ. 286
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-518-448-3
Σημειώσεις: Πρόλογος: Σάκης Τοδουλος.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 19.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 28-12-2017)
Περίληψη:

Στα κείμενα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αποτυπώνεται ο δημόσιος πολιτικός λόγος του Σπύρου Λυκούδη κατά την τελευταία τριετία, περίοδο συγκλονιστικών πολιτικών αλλαγών και ανακατατάξεων, καθώς και προσωπικών επιλογών του ιδίου.
Η πολιτική επιχειρηματολογία του έχει πάντοτε ως σταθερό υπόβαθρο και σημείο αναφοράς την πλούσια πολιτική του εμπειρία, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής Αριστεράς στην οποία θήτευσε και την οποία υπηρέτησε με συνέπεια, επιμονή και πάθος επί ολόκληρες δεκαετίες. Διακρίνεται από μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική και κοινωνικά προοδευτική οπτική.
Ο πολιτικός του λόγος -πάντοτε σοβαρός, σαφής και συγκεκριμένος- είναι πολυδιάστατος, υπογραμμίζοντας τόσο τις κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές διαστάσεις των προβλημάτων όσο και τις πολιτικές του στοχοθετήσεις.
Έγκαιρη και καθ' όλα επίκαιρη η προειδοποίησή του, και από το βήμα της Βουλής, ότι η αλαζονεία, η διχαστική πολιτική, ο άκρατος κομματισμός, η αντι-θεσμική συμπεριφορά, η αχαλίνωτη προπαγάνδα, η εγκατάλειψη του αξιακού συστήματος της Αριστεράς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης σηματοδοτούν μια πορεία εξαιτίας της οποίας ο ισχυρισμός "πρώτη φορά Αριστερά" κινδυνεύει να απολήξει σε ολοσχερή απόρριψή του από την κοινωνία και στο "ποτέ ξανά Αριστερά" με ό, τι αυτό σημαίνει.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αντώνης Δ. ΠαπαγιαννίδηςΔρόμοι αριστεροίΠεριοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση"1/2/2018
Ηλίας ΚανέλληςΔιαρκής πάλη με τα κλισέ του παρελθόντος"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"13/1/2018
Ντόρα ΜπακογιάννηΟ διορατικός της άλλης Αριστεράς"The Books' Journal"84Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018
Σωτήρης ΝτάληςΈχει μέλλον η μεταρρυθμιστική Αριστερά;"Το Βήμα"/ "Βιβλία"23/12/2017