Βιβλίο
Μιλούκα
Μυθιστόρημα

Ντίνος Πετράκης
Αθήνα
Εκδόσεις Βακχικόν
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 172
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5286-43-9
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 10.60€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-02-2018)
Περίληψη:

Στο κοντινό μέλλον, οι κάτοικοι μιας χώρας έχουν εκλέξει ολοκληρωτική κυβέρνηση. Ο Βασίλης ζει σε μια μεγαλούπολη αυτής της χώρας και εργάζεται σε εταιρεία. Χωρισμένος, με ένα παιδί που σπουδάζει, μένει μόνος του. Ψυχαναγκαστικός, απόμακρος, εγκλωβισμένος σ’ ένα μικρόκοσμο που ο ίδιος δημιούργησε. Η ζωή του κυλάει πάνω στη σταθερή επανάληψη της καθημερινότητάς του: δουλειά, σπίτι, τηλεόραση, ύπνος.

Ένα συνηθισμένο βράδυ στο σπίτι, η απορία του στην ανάλυση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, μεγαλώνει την ελάχιστη προϋπάρχουσα ρωγμή στη σκέψη του και τον οδηγεί σε μια συντριπτική απολογιστική νύχτα, η οποία κορυφώνεται με την έξοδό του την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Εκεί, κάποια κοινά φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του με αυτά ενός διαβόητου τρομοκράτη, τον καθιστούν διωκόμενο από τους άντρες μιας περίπολου. Όμως τα μέλη μιας τρομοκρατικής ομάδας, έχοντας πιστέψει ότι είναι όντως ο τρομοκράτης, τον φυγαδεύουν. Τις επόμενες μέρες συνεχίζουν στη φαινομενικά φυσιολογική καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τον προσεγγίσουν ξανά.

Έντρομος και διαλυμένος, προσπαθεί να ξαναγυρίσει στη δική του καθημερινότητα, χωρίς επιτυχία. "Γλιστράει" προς το ρόλο που του έδωσαν κι επιδιώκει τη συνάντηση με τα μέλη της ομάδας, τα οποία σχεδιάζουν ένα χτύπημα...

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Απόστολος ΘηβαίοςΜιλούκαwww.vakxikon.grΝοέμβριος 2018