Βιβλίο
Περιβαλλοντική ψυχολογία
Σύγχρονες τάσεις στον Ελλαδικό χώρο

Συλλογικό έργο
Κυριακή Τσουκαλά
Δημήτρης Γερμανός
Μαρία Ν. Δανιήλ
Ελένη Καλαντίδου
Έφη Συγκολλίτου
Κωνσταντία Ταμουτσέλη
Πέρσα Φώκιαλη
Λουκάς Μουστάκας
Νίκος Ανδρεαδάκης
Νίκος Αναστασάτος
Μαρία Καΐλα
Γιώτα Ξανθάκου
Ιωάννης Παπαδομαρκάκης
Επιμελητής: Έφη Συγκολλίτου
Θεσσαλονίκη
Αφοί Κυριακίδη Εκδόσεις Α.Ε.
2017
σ. 320
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-602-190-9
Σημειώσεις: Επανέκδοση: "Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη", 2006.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 26.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 16-02-2018)
Περίληψη:

Η "Περιβαλλοντική Ψυχολογία" καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος. Mε το διεπιστημονικό της χαρακτήρα άρχισε τελευταία να αποτελεί και στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες, ένα πεδίο διεπιστημονικής συνάντησης στο οποίο επιστήμονες ποικίλων ειδικοτήτων βρίσκουν κοινό σημείο έρευνας και προβληματισμού γύρω από την επίδραση του χτιστού ή φυσικού, γενικότερα, περιβάλλοντος στη συμπεριφορά.

Το βιβλίο αυτό, με την παρουσίαση των νέων τάσεων που δειλά, και από διαφορετικές αφετηρίες, εκδηλώνονται στον ελλαδικό χώρο στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Ψυχολογίας, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναυσμα για νέους ψυχολόγους, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, παιδαγωγούς, και όχι μόνον, ώστε να εισέλθουν στο πολύ ενδιαφέρον αυτό πεδίο. Θέματα όπως ο χώρος και οι κοινωνικές του διαστάσεις, η εμφάνιση πόλεων με τα χαρακτηριστικά μεγαπόλεων, οι νέες μορφές εργασιακών και εμπορικών χώρων, η διαμόρφωση του σχολικού χώρου και η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτέλεσαν αντικείμενο διερεύνησης και προβληματισμού των συγγραφέων του.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση στον ερευνητή να αναλάβει έργο, αλλά και, γενικότερα, στον καθένα μας να ευαισθητοποιηθεί στη σχέση του με το περιβάλλον και να τη
δει με μια νέα οπτική.