Βιβλίο
ABC για την ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία

Susan Bewley
Jan Welch
Επιμέλεια: Βάσω Αρτινοπούλου
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2017
σ. 144
Σχήμα: 28χ21
ISBN: 978-960-583-174-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 32.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-03-2018)
Περίληψη:

To ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία είναι ένας πρακτικός οδηγός για όλους τους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν κακοποιημένα άτομα (είτε συνειδητά είτε όχι), και που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς τους. Χρησιμοποιεί μια θετική και πρακτική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στις απλές δεξιότητες λήψης ιστορικού και στις κλινικές "συμβουλές" και "παγίδες", ώστε να απομυθοποιηθεί αυτό που συχνά θεωρείται ως ευαίσθητο ή δύσκολο θέμα.

Αυτός ο νέος τίτλος της σειράς ABC, καλύπτει το υπόβαθρο και την επιδημιολογία, συμπεριλαμβάνοντας: τις διεθνείς και πολιτιστικές πτυχές, την κοινή εικόνα προσέλευσης, τον τρόπο αναγνώρισης της κακοποίησης, και οδηγίες για τις επακόλουθες άμεσες και μακροπρόθεσμες ιατρικές και ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις. Παρέχει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις νομικές πτυχές, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής, και πηγές βοήθειας και συμβουλών. Ενώ επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες, καλύπτει, επίσης, θέματα που αφορούν στα παιδιά και στους άνδρες. Έχουν συμπεριληφθεί μαρτυρίες θυμάτων και περιστατικά σε όλο το βιβλίο.

Με τη συμβολή μιας διεπιστημονικής ομάδας συνεργατών, το ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία είναι ιδανικό για όλους τους γενικούς ιατρούς, τους εργαζόμενους σε ατυχήματα και επείγοντα περιστατικά, τους νοσηλευτές, στους επισκέπτες υγείας, τις μαίες, τους κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης.