Βιβλίο
Κινηματογράφος 2017

Συλλογικό έργο
Ανδρέας Τύρος
Γιάγκος Αντίοχος
Δημήτρης Κολιοδήμος
Νέστορας Πουλάκος
Δημήτρης Χαρίτος
Λευτέρης Αδαμίδης
Ιφιγένεια Καλαντζή
Χρήστος Σκυλλάκος
Ιωσήφ Πρωιμάκης
Νίνος Φένεκ Μικελίδης
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Δημήτρης Καλαντίδης
Νίκος Τσαγκαράκης
Ηλίας Φραγκούλης
Δημοσθένης Ξιφιλίνος
Κωνσταντίνος Μπλάθρας
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Ανθολόγος: Γιάγκος Αντίοχος
Ανθολόγος: Νέστορας Πουλάκος
Ανθολόγος: Ιωσήφ Πρωιμάκης
Αθήνα
Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ)
2018
σ. 368
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.60€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-05-2018)
Περίληψη:

Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου κυκλοφορεί για 25η συνεχόμενη χρονιά την έκδοση "Κινηματογράφος", τη μοναδική καταγραφή της κινηματογραφικής μας πραγματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία.

Περιλαμβάνονται:
Κριτική ανάλυση όλων των ταινιών που κυκλοφόρησαν στις ελληνικές αίθουσες ολόκληρη την χρονιά, με κείμενα μελών της Ένωσης που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό Τύπο και το διαδίκτυο.

Αναλυτικό box office της χρονιάς, από τον Δημήτρη Κολιοδήμο: Το 2017, κυκλοφόρησαν συνολικά 383 ταινίες στα σινεμά της Ελλάδας, από τις οποίες 37 ήταν ελληνικές, 25 ήταν ντοκιμαντέρ και 36 ήταν επανεκδόσεις, ενώ κόπηκαν 9.181.247 εισιτήρια για τις ξένες και 909.060 εισιτήρια για τις ελληνικές ταινίες.

Η ετήσια ψηφοφορία, με την οποία κάθε χρόνο οι Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου αναδεικνύουν την καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς, για φέτος έφερε στην κορυφή το Amerika Square του Γιάννη Σακαρίδη και το "Χωρίς Αγάπη" του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ.

Τον εισαγωγικό σχολιασμό της χρονιάς που πέρασε από το Πρόεδρο της Π.Ε.Κ.Κ. Ανδρέα Τύρο, τον κριτικό απολογισμό της χρονιάς από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, Γιάγκο Αντίοχο (Αθηνόραμα), την αναλυτική καταγραφή των νέων βιβλίων για τον κινηματογράφο και τους πρωταγωνιστές του από τον Δημήτρη Καλαντίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας και φόρο τιμή στους ανθρώπους του σινεμά που "έφυγαν" από κοντά μας, με ένα πλήρες in memoriam από τον κριτικό Νίκο Τσαγκαράκη.

Τέλος, ανταποκρίσεις από όλα τα ελληνικά φεστιβάλ και τις σημαντικότερες κινηματογραφικές διοργανώσεις του εξωτερικού, καθώς και μια καταγραφή των βραβείων των κινηματογραφικών ακαδημιών στη χώρα μας και παγκοσμίως (Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Σεζάρ, BAFTA κ.ά.), αλλά και των δράσεων, των βραβείων και των προσώπων που τίμησε η Π.Ε.Κ.Κ. στη διάρκεια της χρονιάς.