Βιβλίο
Σκοτεινός παράδεισος

Στράτος Πόντης
Αθήνα
Εκδόσεις Βακχικόν
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 242
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5286-74-3
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 12.72€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-08-2018)
Περίληψη:

Τι είναι αυτό που ωθεί έναν άνθρωπο να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την άλλη άκρη του κόσμου; Οι εμπειρίες που βίωσε ή αυτές που δεν έχει ζήσει ακόμη; Προσωπικά οράματα ή ακαταμάχητη έλξη για τον κίνδυνο; Οι άνθρωποι που τον κούρασαν ή αυτοί που ακόμη δεν γνώρισε; Τα επιτεύγματα ή οι αποτυχίες του; Ίσως για τον Αδάμ να ήταν όλα αυτά μαζί.

Στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, η γνωριμία και η μετέπειτα σχέση του με την αινιγματική Εύα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις εμπειρίες που ζει ή θέλει να ζήσει.

Παρ’ όλα αυτά, οι ιστορίες του καθενός τους έχουν γραμμένες μόνο λίγες σελίδες κοινές, που στην πραγματική ζωή αντιστοιχούν σε 23 μήνες σχέσης, μέσα από εσωτερικές αναζητήσεις και συγκρούσεις, πάλη με την κατάθλιψη και την εξάρτηση από ουσίες. Σκαμπανεβάσματα πυροδοτούμενα από δημιουργικά πάθη, που κοντράρονται με ψυχικές αδυναμίες, εγκληματικές ευαισθησίες και τα οποία εντέλει καθρεφτίζουν αυτό που κανείς τους δεν παραδέχτηκε, παρά μόνο όταν ήταν πια αργά:

Όταν η Εύα συνειδητοποίησε ότι είχε παραμελήσει τον εαυτό της για χάρη των κοινωνικών της υποχρεώσεων. Κι όταν ο Αδάμ αποφάσισε να ακούσει αυτά που "ούρλιαζαν" στο κεφάλι του για καιρό.

Ο "Σκοτεινός Παράδεισος" του Στράτου Πόντη, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι ένα μυθιστόρημα που αποτυπώνει τα έντονα και μοιραία ανθρώπινα πάθη, τα οποία συνήθως οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις και συνθήκες.