Βιβλίο
Βασικές έννοιες της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων

Andrew Heywood
Θεσσαλονίκη
Επίκεντρο
Αριθμός Έκδοσης: 2
2018
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2011
σ. 392
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-458-825-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-09-2018)
Περίληψη:

Oι έννοιες και οι πολιτικοί όροι είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους σπουδαστές της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων.

Η πολιτική διαμάχη συχνά είναι ένας αγώνας για τη θεμιτή σημασία των όρων· οι αντίπαλοι μπορεί να διαφωνούν, να έρχονται σε σύγκρουση και ακόμα και σε πόλεμο, ο καθένας ισχυ¬ριζόμενος ότι "υπερασπίζεται την ελευθερία", "υποστηρίζει τη δημοκρατία" ή "στηρίζει τη δικαιοσύνη". Το πρόβλημα είναι ότι λέξεις όπως "ελευθερία", "δημοκρατία" και "δικαιοσύνη" έχουν διαφορετικά νοήματα για διαφορετικούς ανθρώπους, κι επομένως οι ίδιες οι έννοιες φαίνονται προβληματικές.

Αυτό το βιβλίο προσφέρει έναν προσιτό και περιεκτικό οδηγό σε σημαντικές έννοιες που συναντάμε στην πολιτική ανάλυση. Κάθε όρος ορίζεται με σαφήνεια και πληρότητα και ερευνάται η σπουδαιότητα του για τον πολιτικό διάλογο και την πολιτική πράξη. Το κείμενο έχει επικαιροποιηθεί και επεκταθεί για να λάβει υπόψη την αυξανόμενη επιρροή της παγκοσμιοποίησης στην πολιτική, και τώρα παρουσιάζει 70 επιπλέον έννοιες.

Με το ζωηρό, ενδιαφέρον στιλ του και τη φιλική προς τον χρήστη προσέγγιση, η δεύτερη έκδοση αποτελεί ανεκτίμητο βοήθημα στη μελέτη της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων.