Βιβλίο
do.co.mo.mo., Η επιστροφή του μοντέρνου. 25 χρόνια ελληνικό docomomo

Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Αιμιλία Αθανασίου
Επιμελητής: Λίνα Δήμα
Επιμελητής: Τίνα Καραλή
Παναγιώτης Τουρνικιώτης
Ελένη Μαΐστρου
Κώστας Τσιαμπάος
Τίνα Καραλή
Λίνα Δήμα
Αιμιλία Αθανασίου
Πέτρος Φωκαΐδης
Παναγιώτα Πύλα
Βασίλης Κολώνας
Παναγιώτης Τσακόπουλος
Ζήσης Κοτιώνης
Γιάννα Μπαρκούτα
Ρίβα Λάββα
Σοφία Τσιράκη
Γιάννης Κίζης
κ.ά.
Αθήνα
Futura
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 224
Σχήμα: 24χ15
ISBN: 978-960-9489-81-2
Τετράδια του Μοντέρνου 6
Σημειώσεις: Έκδοση σε συνεργασία με το Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής - Μουσείο Μπενάκη και τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 15.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 10-09-2018)
Περίληψη:

Ο έκτος τόμος των Τετραδίων του Μοντέρνου είναι αφιερωμένος στην επέτειο των 25 χρόνων από την ίδρυση του ελληνικού docomomo. Περιλαμβάνει μια σειρά δοκιμίων που αναδεικνύουν κτίρια του ελληνικού μοντερνισμού που έτυχαν καλύτερης ή χειρότερης μοίρας στο πέρασμα του χρόνου και μια σειρά θεωρητικών προσεγγίσεων για το ρόλο και το αντικείμενο της τεκμηρίωσης και της προστασίας της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.
Περιλαμβάνει επίσης τρεις χαρακτηριστικές υλοποιημένες μελέτες μετασκευής κτιρίων του μεσοπολεμικού και του μεταπολεμικού μοντερνισμού, τα οποία παρουσιάζονται από τους αρχιτέκτονες της αποκατάστασής τους.

Το do.co.mo.mo. (επιτροπή εργασίας για την τεκμηρίωση και διατήρηση κτιρίων, τόπων και συνόλων του μοντέρνου κινήματος) είναι ένας διεθνής μη-κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1988 και σήμερα έχει 55 εθνικές ομάδες - η Ελληνική ομάδα do.co.mo.mo. ιδρύθηκε το 1990.

Τα "Τετράδια του Μοντέρνου" είναι ένας κύκλος παρεμβάσεων που κινείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής ομάδας do.co.mo.mo. και έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη μοντέρνα αρχιτεκτονική.