Βιβλίο
Σύγχρονη πρακτική γραμματική τσέπης
Με πίνακες, παρατηρήσεις και εύχρηστο ευρετήριο


Αθήνα
Άγκυρα
Αριθμός Έκδοσης: 14
2018
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2007
σ. 360
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-547-432-4
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Περίληψη:

Η γραμματική που θα γίνει απαραίτητη σε όλους συνδυάζει τις αρχές της σχολικής Γραμματικής με τα πορίσματα των σύγχρονων επιστημονικών γραμματικών
- φιλική προς τους χρήστες
- πλούσια σε παρατηρήσεις και σχόλια
- αναλυτική με κλιτικά παραδείγματα για όλα τα μέρη του λόγου
- με επίμετρο με θέματα που προβληματίζουν τον αναγνώστη (στίξη, κανόνες του μονοτονικού συστήματος, θέματα ορθογραφίας κ.ά.)
- με εκτενές και ευκολόχρηστο ευρετήριο, όπου ο αναγνώστης θα βρει απαντήσεις σε πλείστα θέματα γραμματικής και σε προβλήματα του γραπτού λόγου.

Το παρόν εγχειρίδιο Γραμματικής αποτελεί μια μικρή, πρακτική αλλά και πλήρη επιστημονική γραμματική, η οποία απευθύνεται σε όλους: μαθητές, σπουδαστές και σε κάθε αναγνώστη που ασχολείται με τη γλώσσα.

Η μικρή πρακτική Γραμματική στηρίζεται στη σχολική Γραμματική, αξιοποιεί το υλικό από σύγχρονες Γραμματικές, λεξικά και άλλα γλωσσικά βοηθήματα της Νέας Ελληνικής και παραπέμπει στην υπάρχουσα βιβλιογραφία για κάθε πληροφορία που δίνεται.

Έτσι, ο αναγνώστης μπορεί εύκολα -αξιοποιώντας το εκτενές ευρετήριο που παρατίθεται στο τέλος του βιβλίου- να βρίσκει απαντήσεις στις απορίες του και στους προβληματισμούς του σε θέματα γραμματικής.