Βιβλίο
Πίσω από το πέπλο της ωραιότητας
Ο μυστικός κόσμος της Εύας και του Άγγελου Σικελιανού

Ευθαλία Παπαδάκη
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 348
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-476-234-7
Βιβλιοθήκη του Μουσείο Μπενάκη
Ονομασία Υποσειράς: Νεοελληνική Φιλολογία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 19
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 25-09-2018)
Περίληψη:

Καρπός εξαντλητικής έρευνας αρχειακών τεκμηρίων και ευρύτατης βιβλιογραφίας, η έκδοση κατορθώνει να ανασυστήσει το αποκρυφιστικό και μυστικιστικό υπόβαθρο της σικελιανικής ποίησης, αλλά και των Δελφικών Γιορτών, του έργου ζωής του ζεύγους.

Υπογραμμίζεται η κυρίαρχη επίδραση των πνευματικών και αισθητικών αναζητήσεων της Εύας στον νεαρό και κατόπιν στον ώριμο Σικελιανό. Επίσης, αποδεικνύεται η ενεργή συμμετοχή του ζεύγους σε διεθνείς κύκλους, οι καλλιτεχνικές και πολιτικές αναζητήσεις των οποίων περιλάμβαναν μια μεγάλη γκάμα ενδιαφερόντων: από τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό, το ελεύθερο ανοιχτό θέατρο, την αναβίωση του αρχαίου ελληνικού δράματος και τα μοντερνιστικά καλλιτεχνικά ρεύματα, ως τα ριζοσπαστικά κινήματα κοινωνικής αναμόρφωσης και τις ουτοπικές κοινότητες του Μεσοπολέμου.

Ένα βιβλίο που βαθαίνει και διευρύνει τη γνώση μας για τον κόσμο του ζεύγους των Σικελιανών και για το έργο τους, παρουσιάζοντάς μας ολοζώντανα δύο διανοούμενους που ήταν ενεργά όσο και μαχητικά μέλη κάποιων από τα πιο προωθημένα πνευματικά και κοινωνικά ρεύματα της ανήσυχης εποχής τους.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ιωάννα ΠετροπούλουΟ «ασύγχρονος» Σικελιανός"The Books' Journal"99Ιούνιος 2019
Μαρία Η. ΑθανασοπούλουΤι γέννησε το Δελφικό Όραμα"The Books' Journal"95Φεβρουάριος 2019