Βιβλίο
Μικρό αφιέρωμα στον Mario Vitti

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Δημήτρης Αρβανιτάκης
Εισήγηση: Νάσος Βαγενάς
Εισήγηση: Αλέξης Πολίτης
Εισήγηση: Ευριπίδης Γαραντούδης
Εισήγηση: Caterina Carpinato
Εισήγηση: Paola Maria Minucci
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 182
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-476-228-6
Βιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη
Ονομασία Υποσειράς: Τιμής Ένεκεν
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 6
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-09-2018)
Περίληψη:

Η έκδοση περιλαμβάνει τα κείμενα που εκφωνήθηκαν κατά την εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου νεοελληνιστή φιλολόγου Mario Vitti, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, τον Δεκέμβριο του 2016, υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου και με τη συνεργασία της Ιταλικής πρεσβείας.

Στα κείμενα επισημαίνονται οι καίριες συμβολές του Vitti στην ελληνική φιλολογία, αναδεικνύεται η σημασία της "Ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας" του, μέσα από την παράλληλη "ανάγνωσή" της με εκείνες του Κ.Θ. Δημαρά και του Λίνου Πολίτη, εντάσσεται η Ιστορία του στη ροή της μακράς παράδοσης των Ιστοριών της ελληνικής λογοτεχνίας στην Ιταλία και υπογραμμίζεται ο ρόλος του στη διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας και ιδίως της Γενιάς του Τριάντα στην Ιταλία. Περιλαμβάνονται χαιρετισμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου και του Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Efisio Luigi Marras.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Ιταλικής πρεσβείας και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Βαγγέλης ΧατζηβασιλείουΜάριο Βίττι: Ιταλός όσο και Έλληνας"The Books' Journal"91Οκτώβριος 2018