Βιβλίο
Διαφήμιση
Σχεδιασμός, ανάπτυξη, αποτελεσματικότητα

Συλλογικό έργο
Γιώργος Χ. Ζώτος
Αθηνά Γ. Ζώτου
Αντιγόνη Κυρούση
Χριστίνα Μπουτσούκη
Πολυξένη (Τζένη) Πάλλα
Λεωνίδας Χατζηθωμάς
Θεσσαλονίκη
University Studio Press
Αριθμός Έκδοσης: 6
2018
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1985
σ. 672
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-12-2399-5
Κυκλοφορεί
Τιμή: 55.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-10-2018)
Περίληψη:

Η αναθεωρημένη 6η έκδοση της Διαφήμισης συνδυάζει την επάρκεια ενός ώριμου βιβλίου που δοκιμάστηκε στο χρόνο, έγινε αποδεκτό από τους αναγνώστες, ενώ παράλληλα ενσωματώνει φρέσκια ματιά στην ανάπτυξη των ενοτήτων. Εμφανίζει μια καινοτομία, καθώς στη συγγραφή εμπλέκονται πέντε νέοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται ερευνητικά και έχουν διεθνή παρουσία σε θέματα που αφορούν στη διαφήμιση.

Η διαφήμιση είναι μια επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί όμως να θεωρηθεί και κοινωνικό και πολιτιστικό φαινόμενο ή και αμφιλεγόμενη μορφή σύγχρονης τέχνης. Είναι ένας καθοριστικός παράγοντας λειτουργίας της καπιταλιστικής αγοράς και έκφραση της σύγχρονης μορφής ανταγωνισμού. Θεωρείται ότι στερείται ηθικών ερεισμάτων, είναι αμοραλιστική, βρίσκεται στα όρια κοινωνικής αποδοχής. Δεν αποδίδεται όμως δικαιοσύνη, όταν εκλαμβάνεται ως η αιτία που δημιουργεί στρεβλώσεις, ενώ δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των συνθηκών που διαμορφώνονται στην οικονομία.

Η εξέταση της διαφήμισης στο παρόν σύγγραμμα εστιάζεται κύρια στην περιγραφή, στο σχεδιασμό και την ανάλυσή της από τη σκοπιά της επιχείρησης, της διαφημιστικής εταιρείας και του αποδέκτη - καταναλωτή. Αξιοποιείται τόσο η σύγχρονη αρθρογραφία όσο και οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, οι επιπτώσεις τους και πώς αυτές αλλάζουν το περιβάλλον στο οποίο διαμορφώνεται η διαφήμιση.΄Οσον αφορά τη δομή, δημιουργήθηκαν πέντε νέα κεφάλαια (8, 14, 20, 21, 22) και πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις στα ήδη υπάρχοντα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που άπτονται με το θέμα της διαφήμισης, αλλά απευθύνεται και σε στελέχη επιχειρήσεων και διαφημιστικών εταιρειών.