Βιβλίο
Κατανοώντας το Ισλάμ
ή μάλλον γιατί δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου

Adrien Candiard
Επιμέλεια: Γιάννης Μπαλαμπανίδης
Μετάφραση: Κατερίνα Λαμπρινού
Αθήνα
Πόλις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 121
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-435-622-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Comprendre l'Ιslam (ou plutôt: pourquoi on n'y comprend rien)
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 25-10-2018)
Περίληψη:

"Εδώ και χρόνια, κατακλυζόμαστε από πληροφορίες και απόψεις για το Ισλάμ. Η τραγική παγκόσμια επικαιρότητα, όπως και οι βαθύτατοι μετασχηματισμοί της γαλλικής κοινωνίας, στρέφουν ασταμάτητα την προσοχή μας προς αυτήν τη θρησκεία στην οποία εφημερίδες, ραδιόφωνο, διαδικτυακοί τόποι και τηλεοπτικές εκπομπές αφιερώνουν χρόνο προσπαθώντας να την αποκωδικοποιήσουν. Κι ωστόσο, το παράδοξο παραμένει: όσο περισσότερο εξηγούμε το Ισλάμ, τόσο λιγότερο το καταλαβαίνουμε".

Γιατί, άραγε, μπορούν να ειπωθούν τόσο διαφορετικά και αντικρουόμενα πράγματα για το Ισλάμ; Και τι πρέπει να κάνουμε για να γνωρίσουμε το "αληθινό του πρόσωπο"; Αρκεί να διαβάσουμε το Κοράνι; Πώς μπορούμε τελικά να ξέρουμε αν αυτή η θρησκεία με το ένα δισεκατομμύριο πιστούς απειλεί στ’ αλήθεια τον τρόπο ζωής μας και την ειρήνη στον κόσμο;

Σε αυτό το λαμπρό βιβλίο, που ρίχνει φως χωρίς να παριστάνει ότι απαντά σε όλα τα ερωτήματα, ο Αντριέν Καντιάρ εξηγεί γιατί με το Ισλάμ τίποτα δεν είναι απλό. Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το νιώθει κανείς την ικανοποίηση ότι επιτέλους κάτι έχει καταλάβει.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΚατανοώντας το Ισλάμ"Εστία"2/2/2019
Κώστας ΒραχνόςΗ ανοχή στον θρησκευτικό φανατισμό"The Books' Journal"94Ιανουάριος 2019
Νίκος ΜπίστηςΤο γνωστό-άγνωστο Ισλάμ"Έθνος"12/11/2018