Βιβλίο
Με αφορμή την Columbia
Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα

Δημήτρης Φεργάδης
Αθήνα
ΚΨΜ
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 384
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5156-55-8
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 26.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 28-12-2018)
Περίληψη:

Το βιβλίο αναφέρεται στη μεγάλη ιστορία της δισκογραφικής εταιρείας, των studios και του εργοστασίου παραγωγής της Columbia

Περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες και στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία της μουσικής βιομηχανίας της χώρας


Η μουσική... Η ιστορία της... Ένα μεγάλο κομμάτι της εγχώριας -και όχι μόνο- ιστορίας της μουσικής, είναι η ιστορία της δισκογραφίας, η ιστορία της Columbia. Άπειρες μικρές και καθημερινές στιγμές, άπειρες άγνωστες ιστορίες, χιλιάδες γεγονότα που συνέβησαν στα studio και το ιστορικό εργοστάσιο του Περισσού-Ριζούπολης, μικρά και μεγάλα πράγματα που βρίκσονται πίσω από τους δίσκους που λατρέψαμε, πίσω από τα cd που αγοράσαμε, πίσω από τα αγαπημένα τραγούδια που ακούμε.

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου αυτού, με σημαντικό φωτογραφικό υλικό και στοιχεία, αλλά και αφήγηση βγαλμένη από τη ζωή και την εμπειρία ενός εκ των πρωταγωνιστών της δισκογραφικής βιομηχανίας της χώρας μας.

"Η πενηντάχρονη δουλειά και πείρα μου στη δισκογραφία, η μνήμη και οι μαρτυρίες συνεργατών και φίλων συναδέλφων παλαιότερων από εμένα, πρωταγωνιστών τις εποχές που δενότανε τ’ ατσάλι στην Κολούμπια, και τα όσα διασωσμένα -λίγα- πολύτιμα έγγραφα, φυλαγμένα στα φυλλοκάρδια, πιστεύω πως είναι ικανά στοιχεία για να γραφτεί έτσι όπως θα γραφτεί η πρώτη ολοκληρωμένη -κατά προσωπική άποψη-, πολύπλευρη ιστορία της δισκογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα."

Δημήτρης Φεργάδης

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Έμυ ΝτούρουΤο τραγούδι και ο δίσκος είναι κοινωνικά προϊόντα"Documento"3/10/2020
Δημήτρης Γκιώνης Αντί μουσείου, κατεδάφιση…"Εφημερίδα των Συντακτών"19/10/2019
Χρίστος ΚαλουντζόγλουΟ Δημήτρης, που ξέρει καλά την (ελληνική) ιστορία του Νίπερ"Πρακτορείο"21/2/2019
Τόνια ΜάκραColumbia: η μήτρα του ελληνικού τραγουδιούwww.bookpress.gr27/1/2019
Γιώργος Β. ΜονεμβασίτηςColumbia- κιβωτός γνώσεων και μνήμηςwww.oanagnostis.gr6/1/2019
Γιώτα ΣυκκάΗ μουσική γεννήθηκε στη Ριζούπολη...."Η Καθημερινή"21/12/2018