Βιβλίο
Αληθινά και ανέκδοτα
Ιστορίες με 55 πρόσωπα

Ραφαήλ Μωυσής
Αθήνα
Καπόν
Αριθμός Έκδοσης: 1
2019
σ. 304
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5209-40-7
Λογοτεχνία - Δοκίμια - Ιστορία
Σημειώσεις: Πρόλογος: Νίκος Δαββέτας.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-02-2019)
Περίληψη:

55 προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και των επιχειρήσεων, έτσι όπως τις γνώρισε και τις αποτύπωσε στο χαρτί των αναμνήσεών του ο Ραφαήλ Μωυσής.

55 εκδοχές επιτυχίας και καταξίωσης προβάλλουν μέσα από τις αυτοβιογραφικές σελίδες του συγγραφέα, καθώς διασταυρώνονται με τη δική του κοινωνική και επαγγελματική ανέλιξη από τα χρόνια της Κατοχής ως τα χρόνια της Κρίσης.

55 αληθινά και ανέκδοτα αφηγήματα πίσω από ισάριθμα πορτραίτα, από τον Τζoν Κέννεντυ και τον Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι τον Γιώργο Κατσιφάρα και τον... θυρωρό της πολυκατοικίας του.

Ο Ραφαήλ Μωυσής, σχεδόν για μισό αιώνα, βρέθηκε στο "τιμόνι" μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων και ακόμη μεγαλύτερων κρατικών οργανισμών. Στο βιβλίο του "Αληθινά και ανέκδοτα", περιγράφει με τόλμη, ρεαλισμό αλλά και το χαρακτηριστικό του χιούμορ, διεργασίες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, στρατηγικές και τακτικές που σχεδιάστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες, σχέδια που εφαρμόστηκαν τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80, αλλά και σχέδια που έμειναν στα χαρτιά.

Σημαντικά ιστορικά γεγονότα και διδάγματα, μαζί με άλλα καθημερινά και διασκεδαστικά περιστατικά, συνθέτουν μια πρωτότυπη σε δομή αυτοβιογραφία, που αποκαλύπτει αθέατες πτυχές της Ιστορίας του τόπου μας.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αντώνης Δ. ΠαπαγιαννίδηςΑληθινά και ανέκδοταΠεριοδικό "Οικονομική Επιθεώρηση"Μάιος 2019
Νίκος Α. ΜπακουνάκηςΟ «Ιάσων» και οι άλλοι"Το Βήμα"/ "Βιβλία"21/4/2019