Βιβλίο
Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να είναι φαλακρός

Δώρα Χαρίση
Εικονογράφηση: Στεφανία Βελδεμίρη
Λάρισα
Χαρίση Δώρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2019
σ. 52
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-00-0883-8
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-02-2019)
Περίληψη:

Ο Αμούρ, ένας χαριτωμένος σκαντζόχοιρος, είναι προικισμένος απ' τη μητέρα Φύση με πυκνά πανέμορφα αγκάθια. Τ' αγκάθια αυτά είναι η ομορφιά αλλά και η ασπίδα του. Όμως, εκείνος άλλα πιστεύει για τον εαυτό του. Γι αυτό, μ' ένα όνειρο κοιμάται και ξυπνά: να γίνει φαλακρός, για να είναι αποδεκτός και να τον αγαπούν. Όταν τελικά καταφέρει να απαλλαγεί από τ' αγκάθια του, θα διαπιστώσει ότι η πραγματική αξία δεν εξαρτάται από την εξωτερική εμφάνιση, αλλά από τη διαφορετικότητα του καθενός.

Το παραμύθι "Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να είναι φαλακρός" εστιάζει στο ζήτημα της εξωτερικής εμφάνισης, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημασία της αυτοπεποίθησης, της αυτοπαραδοχής και της βαθύτερης αξίας του κάθε πλάσματος, ανεξάρτητα απο τη μορφή που η μητέρα Φύση τού χάρισε. Παράλληλα, μέσα από την περιπέτεια του Αμούρ, αναδεικνύεται η αξία της αληθινής αγάπης, η οποία δίνει ουσιαστικό νόημα στην παρουσία του καθενός μας πάνω στη γη.

Η συγγραφέας του παραμυθιού, Δώρα Χαρίση, ζει εδώ και χρόνια κοντά στη Φύση κι έτσι έμαθε τη γλώσσα των ζώων. Μάλιστα, γνωρίζει από κοντά τον Αμούρ και όλη του την παρέα, τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Αλλά και τα ζώα γνωρίζουν τη γλώσσα των παιδιών και τα προβλήματά τους. Έτσι λοιπόν, για να βοηθήσουν τα παιδιά, τα ζώα τούς δείχνουν με τις ιστορίες τους τον τρόπο να γνωρίσουν τον εαυτό τους, μέσα από τη φιλία, την κατανόηση και την αληθινή αγάπη. Η Δώρα πήρε αυτές τις ιστορίες (με την άδεια των ζώων φυσικά), και τις έκανε όμορφα παραμύθια. Ένα από αυτά κρατάτε στα χέρια σας.