Βιβλίο
Ποιήματα της ωριμότητας και της όψιμης άνθησης
Poesie di maturitá de di fioritura tardiva

Mario Luzi
Μετάφραση: Θεοδόσης Κοντάκης
Αθήνα
Εκδόσεις Βακχικόν
2019
σ. 140
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-638-029-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Poesie di maturitá de di fioritura tardiva
Ποίηση απ' Όλο των Κόσμο
Σημειώσεις: Εισαγωγή: Θεοδόσης Κοντάκης. Συνέκδοση: Fondazione Mario Luzi (ISBN-13: 978-8-86748-188-0 ) Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 10.60€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 15-04-2019)
Περίληψη:

Η παρούσα δίγλωσση ανθολογία επιδιώκει να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το ώριμο και το ύστερο έργο του σπουδαίου Ιταλού ποιητή του 20ού αιώνα, Μάριο Λούτσι. Ο Λούτσι, ο οποίος είχε επανειλημμένως προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, θεωρείται ένας από τους ανανεωτές του ιταλικού ερμητισμού, ενώ η κριτική τον κατατάσσει συχνά στους σπουδαιότερους σύγχρονους μεταφυσικούς ποιητές στον κόσμο.

Στο έργο του Λούτσι, η ποίηση είναι το εργαλείο για μια αγωνιώδη προσπάθεια σύζευξης του μεταφυσικού με το καθημερινό, μέσα σε έναν παράλογο κόσμο, όπου ο πόνος είναι η μοίρα, αλλά και ο οδηγός του ποιητή.

Στην ανά χείρας ανθολογία, ο Έλληνας αναγνώστης έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ανέλιξη της ποιητικής πορείας του Λούτσι, καθώς και να αντιπαραβάλλει, ει δυνατόν, τη μετάφραση με το απαράμιλλο πρωτότυπο.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: