Βιβλίο
Αναγκαστική απαλλοτρίωση
Περιορισμοί ιδιοκτησίας

Επιμέλεια: Νικόλαος Ρόζος
Αθήνα
Νομική Βιβλιοθήκη
2019
σ. 544
Σχήμα: 24χ17
ISBN: 978-960-622-817-9
Σημειώσεις: Συνεργασία: Ν. Ρόζος, Δ. Βασιλειάδης, Θ. Ζιάμου, Α. Κανδαράκης, Στ. Λαμπροπούλου, Κ. Μαρίνου, Χ. Παπανικολάου, Δ. Πυργάκης, Κ. Σκούρα
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 60.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-07-2019)
Περίληψη:

Το παρόν έργο "Aναγκαστική Απαλλοτρίωση - Περιορισμοί ιδιοκτησίας" υπό την επιμέλεια του κου Νικόλαου Ρόζου, Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, η οποία αποσκοπεί στην αναλυτική επεξεργασία του Δικαίου της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης, όπως αυτό διαμορφώνεται βάσει του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων (Ν 2882/2001) και των σχετικών πορισμάτων της νομολογίας. Συντελεστές της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας (συμπεριλαμβανομένου και του έχοντος την επιμέλεια), οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα θέματα του βιβλίου που εμπίπτουν στην ύλη του Δημοσίου Δικαίου, ενώ την παρουσίαση εκείνων τα οποία εμπίπτουν στην ύλη του Ιδιωτικού Δικαίου ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Α. Κανδαράκης, ο οποίος εξειδικεύεται στο Δίκαιο της Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης και έχει πολυετή εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων που αφορούν το αντικείμενο αυτό.

Οι συγγραφείς του έργου επικεντρώθηκαν στην ανάλυση και επεξεργασία του Ν 2882/2001, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη νομολογία των ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, όπου έκαστο, κατά τον λόγο της δικαιοδοσίας του, προσέγγισε το Ν 2882/2001 και έδωσε λύση στα ερμηνευτικά ζητήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του, χωρίς βεβαίως να παραλείπεται η αναφορά και σε αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων.