Βιβλίο
Αιμίλιος Κομβόπουλος
Ρωμιός ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτης

Θανάσης Ν. Καραγιάννης
Αθήνα
Εκδόσεις Τσουκάτου
2019
σ. 112
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7922-98-4
Σημειώσεις: Πρόλογος: Γιάννης Θ. Δεμιρτζόγλου.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 9.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-09-2019)
Περίληψη:

Tο Ρωμαίικο Ερασιτεχνικό Θέατρο στην Κωνσταντινούπολη του 20ού αι. έχει να παρουσιάσει πλούσια δραστηριότητα και παραγωγή. Ήταν πολλοί οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, σκηνοθέτες και συντελεστές, οι οποίοι πήραν μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ανεβάζοντας έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν είναι γνωστοί στο ευρύτερο κοινό, αν και με πολλή αγάπη και σκληρή δουλειά συμμετείχαν στις θεατρικές δραστηριότητες των Παραστατικών Τμημάτων αρκετών Μορφωτικών Συνδέσμων της Κωνσταντινούπολης.
Ένας απ' αυτούς είναι ο αειθαλής Αιμίλιος Κομβόπουλος (γεννήθηκε το 1927), ο οποίος διαμένει -μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, Μαρία και τον ένα τους γιο, Δάμωνα (Διαμαντή)- εκ πεποιθήσεως από τη γέννησή του μέχρι σήμερα στην Πόλη της καρδιάς και των ονείρων του, την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη.
Μια μικρή μονογραφία, ένα πορτρέτο, ένα σκίτσο για τη ζωή του και την προσφορά του στο Ρωμαίικο Ερασιτεχνικό Θέατρο της Κωνσταντινούπολης αποτελεί το βιβλίο, που έχετε στα χέρια σας.
Αποτελεί καθήκον μας να φυλάμε "ως κόρη οφθαλμού" την Ιστορία μας -προσωπική και συλλογική-, να τη μελετούμε και να την παραδίνουμε με ευλάβεια στους συγχρόνους μας, αλλά και στις επόμενες γενιές. Η γνώση της Ιστορίας και της Ιστορίας -επί του προκειμένου- του Ρωμαίικου Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κωνσταντινούπολη είναι σημαντική για την αυτογνωσία μας, εθνική, ταξική, ατομική.