Βιβλίο
Όσοι αγαπιούνται

Victoria Hislop
Αθήνα
Ψυχογιός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2019
σ. 544
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-01-3142-0
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-10-2019)
Περίληψη:

Αθήνα, 1941. Στην κατοχική Ελλάδα, η δεκαπεντάχρονη Θέμις βλέπει την οικογένειά της να ταλανίζεται από βαθιές πολιτικές διαφορές. Και το χάσμα ανάμεσα σ’ αυτούς που αγαπά βαθαίνει, όσο η χώρα βυθίζεται στην ανέχεια. Καθώς η δυστυχία μεγαλώνει γύρω της, και φίλοι της χάνονται από την πείνα, η Θέμις μπαίνει στην Αντίσταση.

Στον Εμφύλιο που ακολουθεί μετά την Απελευθέρωση, η Θέμις θα ενταχθεί στον Δημοκρατικό Στρατό, όπου θα βιώσει τον έρωτα, το μίσος και τον παραλογισμό του αδελφοκτόνου πολέμου. Ύστερα, θα έρθει η εξορία, στη Μακρόνησο και στο Τρίκερι. Μια άλλη κρατούμενη θα σταθεί στο πλευρό της στις κακουχίες, και οι ζωές τους θα δεθούν με τρόπο απρόβλεπτο. Ώσπου, κάποια στιγμή, η Θέμις θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στα πιστεύω της και στη λαχτάρα της να ζήσει...

Χρόνια μετά, καθώς αναστοχάζεται το παρελθόν της, η Θέμις συνειδητοποιεί ότι το προσωπικό και το πολιτικό, η δική της περιπέτεια και η περιπέτεια της πατρίδας της είναι άρρηκτα δεμένα. Κι ότι μπορεί κάποιες πληγές να επουλώνονται, αλλά κάποιες άλλες γίνονται πιο βαθιές στο πέρασμα του χρόνου.

Η Βικτόρια Χίσλοπ υπογράφει ένα νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα, το οποίο διατρέχει τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας μέσα από την επική ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας που αναγκάστηκε να ζήσει μια ασυνήθιστη ζωή.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ηλιάνα ΔιακογιάννηΑνάμεσα στην ιδεολογία και την ανάγκη για επιβίωση..."Εφημερίδα των Συντακτών"8/10/2022
Ντίνος ΣιώτηςΜε οδηγό την Ιστορία και λάβαρο την αγάπη"Η Καθημερινή"/ "Τέχνες και Γράμματα"5/1/2020
Κώστας ΣτοφόροςΌσοι αγαπιούνται"Δρόμος της Αριστεράς"7/12/2019
Μιχάλης ΤζανάκηςΈνα βιβλίο «καθρέφτης» της Ελλάδας του 20ού αιώνα"Fractal"Δεκέμβριος 2019
Νόρα ΡάλληΒικτόρια Χίσλοπ: «Έχω συγγραφική εμμονή με την Ιστορία της Ελλάδας»"Εφημερίδα των Συντακτών"26/10/2019
Έμυ ΝτούρουΒικτώρια Χίσλοπ: "Μου είπαν να μη γράψω για τη Μακρόνησο""Documento"26/10/2019