Βιβλίο
Ψυχιατρική συνέντευξη

Daniel J. Carlat
Επιμέλεια: Χαράλαμπος Παπαγεωργίου
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2019
σ. 398
Σχήμα: 18χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-304-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Psychiatric Interview: A Practical Quide, 4th edition
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-11-2019)
Περίληψη:

Η "Ψυχιατρική συνέντευξη" έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι αποτελεί όχι μόνο το καλύτερο αλλά ίσως και το μοναδικό εργαλείο που έχει στη διάθεσή του ο ειδικός της ψυχικής υγείας για να προσεγγίσει τον ασθενή του.

Υπό αυτό το πρίσμα η "Ψυχιατρική συνέντευξη" του Daniel J. Carlat είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζει τους βέλτιστους τρόπους με τους οποίους χτίζεται η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ψυχολόγο και στον ασθενή, αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες αξιολογείται η ψυχική κατάσταση του ασθενούς.

Χρησιμοποιώντας ένα πλήθος παραδειγμάτων και περιστατικών, ο συγγραφέας κατορθώνει να δείξει πώς προκύπτει η διάγνωση με τη χρήση ερωτήσεων, παρεμβάσεων, αλλά και "τρικ" από την πλευρά του ειδικού της ψυχικής υγείας. Και όλα αυτά παρουσιάζονται με έναν τρόπο εκλαϊκευμένο, ώστε να γίνονται κατανοητά και από τους μη ειδικούς, χωρίς παράλληλα να χάνεται η επιστημονική εγκυρότητα και βαρύτητα του βιβλίου.

Στην επιστημονική αξία της "Ψυχιατρικής συνέντευξης" θα πρέπει να προσθέσουμε την ελκυστική εμφάνιση της έκδοσης, το πρακτικό της σχήμα και μέγεθος, τη ρέουσα γλώσσα και, πάνω απ' όλα, το γεγονός ότι έχει γραφτεί με πραγματικό ενδιαφέρον για τον ψυχιατρικό ασθενή, στοιχεία που την καθιστούν πολύτιμο βοήθημα για κάθε επαγγελματία της ψυχικής υγείας.