Βιβλίο
Βασική παθολογική ανατομική
Εισαγωγή στους μηχανισμούς της νόσου

Συλλογικό έργο
Sunil R. Lakhani
Susan A. Dilly
Caroline J. Finlayson
Mitesh Gandhi
Επιμέλεια: Γιώργος Καραβέλας
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2019
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2011
σ. 141
Σχήμα: 25χ20
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-461-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Basic Pathology, 5th ed.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 77.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-12-2019)
Περίληψη:

Η "Βασική Παθολογική Ανατομική" αποτελεί μια πολύ κατατοπιστική και χρήσιμη εισαγωγή στην Ανατομική της Παθολογίας και στους μηχανισμούς που κινητοποιούν τη νόσο στον ανθρώπινο οργανισμό. Καθώς μάλιστα είναι προϊόν εργασίας μιας επίλεκτης ομάδας τεσσάρων διακεκριμένων επιστημόνων στον χώρο της Παθολογίας (Sunil R. Lakhani, Susan A. Dilly, Caroline J. Finlayson, Mitesh Gandhi), διαθέτει όλα τα εχέγγυα της επιστημονικής εγκυρότητας και πληρότητας που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε αντίστοιχο έργο.

Περιστρεφόμενη γύρω από τέσσερις άξονες (ορισμός της νόσου, άμυνα ενάντια στη νόσο, διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος και ασθένειες που σχετίζονται με την κυτταρική αύξηση), η παρούσα έκδοση είναι ένας εμπεριστατωμένος οδηγός όχι μόνο για τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τα βασικά θέματα της Παθολογίας.

Το βιβλίο είναι δομημένο με έναν τρόπο ελκυστικό στην όψη, ενώ κάθε ενότητα περιλαμβάνει παραδείγματα, κλινικές περιπτώσεις, ιστορικές αναδρομές και επισήμανση των σημείων-κλειδιών κάθε θέματος. Η πλούσια εικονογράφηση, οι φωτογραφίες και οι καλαίσθητοι πίνακές του διασφαλίζουν, εξάλλου, όχι μόνο την ευχάριστη ανάγνωση του βιβλίου, αλλά και τη συγκράτηση της αποκτηθείσας γνώσης.

Η "Βασική Παθολογική Ανατομική" οπωσδήποτε είναι ένας πολύτιμος οδηγός για τον φοιτητή, τον ιατρό, τον πανεπιστημιακό δάσκαλο, καθώς και ένας καλός "φίλος" για κάθε έναν που θέλει να κάνει μια πρώτη γνωριμία με τον μαγευτικό κόσμο της Ιατρικής.