Βιβλίο
Γονείς και παιδιά
Υπευθυνότητα, κατανόηση, αγάπη

Ελένη Λαζαράτου
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2020
σ. 324
Σχήμα: 19χ19
ISBN: 978-960-583-486-9
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-04-2020)
Περίληψη:

Είστε συνειδητοποιημένοι γονείς της σημερινής εποχής;
Αναρωτιέστε για το πώς θα ανταποκριθείτε καλύτερα στον ρόλο σας. Θα θέλατε να είστε τέλειοι. Να μην στερήσετε τίποτε στο παιδί σας, ούτε συναισθηματικά ούτε υλικά, να μην το πιέσετε, να μην το στεναχωρήσετε.
Πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο. Έχετε τον δικό σας χαρακτήρα και τις προσωπικές σας ανάγκες, τις οποίες πρέπει επίσης να φροντίσετε. Η ανατροφή του παιδιού θα σας φέρει στιγμές χαράς και περηφάνιας αλλά και στιγμές κούρασης και απογοήτευσης. Θα τύχει να το αγκαλιάσετε από χαρά αλλά και για να το ανακουφίσετε, να το επαινέσετε αλλά και να το τιμωρήσετε, να γελάσετε αλλά και να θυμώσετε μαζί του. Θα χρειαστεί να κουβεντιάσετε και να το πείσετε, να βάλετε τα όρια και να απαιτήσετε τον σεβασμό τους.
Πρέπει να προσπαθήσετε να δείτε τον κόσμο με τα μάτια του, χωρίς όμως να ξεχάσετε τη δική σας οπτική γωνία. Να είστε σίγουροι για ό,τι προτείνετε και για ό,τι χρειάζεται να εφαρμόσετε. Χωρίς ενοχές και διπλά μηνύματα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει το παιδί να σας εμπιστευτεί.
Αυτό το βιβλίο θα σας μεταδώσει κάποιες γνώσεις για την ανάπτυξη του παιδιού και τις δυσκολίες που πιθανόν να παρουσιαστούν και να χρειαστούν τη βοήθεια ειδικού.