Βιβλίο
Η Αγία Επιστολή

Ανώνυμος
Μεταφραστής: Μητροπολίτης Πρεβέζης Μελέτιος Καλαμαράς
Πρέβεζα
Ιωνάς
2020
σ. 64
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-84560-3-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αρχαία ελληνικά
Φύλλα Κατήχησης 6
Σημειώσεις: Εισαγωγή - σχολιασμός: Μελέτιος Καλαμαράς, Μητρ. Πρεβέζης.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 5.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 21-05-2020)
Περίληψη:

Αυτό το όντως θεόσοφο βιβλίο επιμένει αυστηρά στην τήρηση της ιερότητος της Κυριακής και στο χρέος της νηστείας, Τετάρτη και Παρασκευή. Και με λόγια απλά, αλλά σαφή και κατηγορηματικά, μας δείχνει ότι πίσω από τον φαινόμενο τύπο κρύβεται όλο το βάθος της ουσίας της χριστιανικής πίστης, αφού χωρίς θυσιαστική αγάπη δεν αποχτιούνται αρετές, που κάνουν στον χριστιανό όντως να αληθεύει η ζωή του.

Βασική αρχή της Εκκλησίας μας λέει: "Πράξις θεωρίας επίβασις". Δηλαδή. Από την τήρηση των τύπων αναγόμαστε στην ουσία. Στην πνευματική "θεωρία", μπορούμε να αναχθούμε μόνο με την τήρηση των τύπων. Μόνο μετά από αυστηρή τήρηση των τύπων.

Η αγία Επιστολή είναι βιβλίο πολύ μικρό, μα πλούσιο σε μεγάλα διδάγματα. Και έχει ιδιαίτερη χάρη, αφού απευθύνεται στους ελάχιστους αδελφούς του Ιησού.

Δίνει με λόγια πολύ απλά, αλλά και πολύ δυναμικά, στην γλώσσα και στο λεξιλόγιο του απλού ανθρώπου, την ουσία της πίστεως. Μιλάει για την δια Ιησού Χριστού σωτηρία και απολύτρωση· για την πρόνοια και την παντοδυναμία του Χριστού· για την κρίση· για την ανταπόδοση· για την ευθύνη των γονέων και των ιερέων και κάθε πιστού. Υλοποιεί το Ευαγγελικό (έστω και με αψάδα): "Ανάγκασον εισελθείν" (Λουκ. 14, 23)!!! Κάνει τον αναγνώστη να αγαπάει τον Χριστό βαθειά· τον σπρώχνει σε μια αποστολικού τύπου ψυχική ένωση με τον Χριστό· κάνει το πρόσωπο του Χριστού κέντρο της ζωής μας. Τι πιο ουσιαστικό από αυτό;