Βιβλίο
Το εγκεφαλικό στέλεχος του ανθρώπου
Κυτταροαρχιτεκτονική, χημειοαρχιτεκτονική, μυελοαρχιτεκτονική

Συλλογικό έργο
George Paxinos
Teri M. Furlong
Charles Watson
Μετάφραση: Αζαρίας Καραμανλίδης
Αθήνα
Εκδόσεις Παπαζήση
2020
σ. 250
Σχήμα: 29χ21
ISBN: 978-960-02-3596-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Human Brainstem
Κυκλοφορεί
Τιμή: 42.40€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-06-2020)
Περίληψη:

Τα κύρια χαρακτηριστικά του παρόντος άτλαντος είναι:
- Βασίζεται σε έναν μόνο εγκέφαλο που ανήκε σε έναν 59χρονο λευκό άνδρα χωρίς ιατρικό ιστορικό νευρικών ή ψυχικών παθήσεων.
- Γίνεται πλήρης ενημέρωση των 64 αρχικών διαγραμμάτων που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά πριν από 24 χρόνια από τους Ραχίηοδ και Ηιιαη§, τα οποία αντιπαραβάλλονται με τις έγχρωμες Nissl και AChE εικόνες.
- Υπάρχουν 128 πρόσθετες έγχρωμες εικόνες Nissl και AChE με πλήρη σήμανση.
- Οι τομές που παρουσιάζονται απέχουν μεταξύ τους 0,5mm και είναι εγκάρσιες ως προς τον διαμήκη άξονα του εγκεφαλικού στελέχους.
- Ο άτλας καθιερώνει συστηματικά τις ανθρώπινες ομολογίες σχεδόν όλων των πυρήνων που είχαν αναγνωριστεί προηγουμένως στο εγκεφαλικό στέλεχος του επίμυος.
- Πέραν των ανωτέρω, παρουσιάζονται 31 εικόνες με σήμανση από τομές χρωματισμένες για μυελίνη, οι οποίες προήλθαν από τη συλλογή Latham.
- Ταυτοποιεί τρεις μέχρι τούδε άγνωστες ομολογίες του εγκεφάλου των τρωκτικών και τον νεο-ανακαλυφθέντα ενδοσχοινιοειδή πυρήνα.
- Περιέχει την Expert Consult eBook version, η οποία είναι συμβατή με PC, Mac και τις περισσότερες κινητές συσκευές και eReaders, γεγονός που επιτρέπει στον αναγνώστη να ανατρέχει, να ψάχνει και να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο.