Βιβλίο
Σκληρός Απρίλης, του 2020 μ.Χ.
Ποιήματα και ιστορίες εγκλεισμού από την εποχή του κορωνοϊού

Συλλογικό έργο
Μαριάνθη Αλειφεροπούλου - Χαλβατζή
Θεόδωρος Μπελίτσος
Νίκος Λάμπρου
Μαρία Κανελλάκη
Γιάννης Γερογιάννης
Νίκος Σουβατζής
Σπύρος Ζαχαράτος
Νικόλας Κακατσάκης
Κώστας Ευαγγελάτος
Αλέκος Χατζηκώστας
Γιώργος Ηρακλέους
Ειρηναίος Μαράκης
Αντώνης Μπουντούρης
Νικόλας Μιτζάλης
Γεωργία Καλαμποκά
Βαγγελιώ Καρακατσάνη
Σοφία Κλουβάτου - Μελά
Πανωραία Χριστοπούλου
κ.ά.
Αθήνα
Ατέχνως
Αριθμός Έκδοσης: 1
2020
σ. 104
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-84717-6-4
Περιέχει: CD με μελοποίηση στίχων του Γιώργου Ηρακλέους. Μουσική - τραγούδι Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-09-2020)
Περίληψη:

Ο "Σκληρός Απρίλης 2020 μ.Χ." είναι δύο ποιοτικές και προσεκτικά επιλεγμένες συλλογές από ποιήματα και διηγήματα με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις και τα ανθρώπινα πάθη κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του φονικού ιού Covid-19 (Άνοιξη του 2020). Η ζωή κάτω από τον αστερισμό του κορωνοϊού καταγράφεται άλλοτε υπαρξιακά, άλλοτε κοινωνικά και άλλοτε με πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές.

Όλο αυτό συνυπάρχει με απόλυτο σεβασμό στην τεχνική των λογοτεχνικών ειδών και την άποψη των δημιουργών. Αναδεικνύονται ανθρώπινα δράματα και προβλήματα όπως η περιθωριοποίηση, οι φραγμοί στη μόρφωση, η ανεργία και η εργασιακή ανασφάλεια, καθώς και ο ψυχικός μικρόκοσμος και τα βιώματα των ποιητών και πεζογράφων που συμμετέχουν στην έκδοση. Προβάλλεται, πάνω απ’ όλα, η αγωνία και ο αγώνας για το μέλλον, όχι όμως χωρίς λύσεις.

Γράφουν οι:
Μελάς Παναγιώτης, Αλειφεροπούλου Χαλβατζή Μαριάνθη, Μπελίτσος Θοδωρής, Κασσελούρης Θωμάς, Λάμπρου Νίκος, Κανελλάκη Μαρία, Γερογιάννης Γιάννης, Μουσουλίδη Ασπασία Παναγιώτα, Σταθοπούλου Βασιλική, Σουβατζής Νίκος, Σωπασή Ανθούλα, Ευαγγελάτος Κώστας, Ζαχαράτος Σπύρος, Τούμπουρος Χρήστος, Χατζηκώστας Αλέκος,Ηρακλέους Γιώργος, Παπαμίχου Μαργαρίτα, Ντηλιά Γκέλη, Μαράκης Ειρηναίος, Μπουντούρης Αντώνης, Γεωργάκης Γιάννης, Μιτζάλης Νικόλας, Μαυροματάκης Κωνσταντίνος, Δημοτζίκη Φωτεινή, Κακατσάκης Δημ. Νικόλας, καλαμποκά Γεωργία, Κατιμερτζόγλου Κώστας, Καρακατσάνη Βαγγελιώ, Κλουβάτου Μελά Σοφία, Τζάμα Βαρβάρα, Χριστοπούλου Πανωραία, Φουκαράκη Χρυσή.