Βιβλίο
Νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία Γ΄λυκείου ΙΙ
Παραδείγματα διδασκαλίας, κριτήρια αξιολόγησης

Αγάθη Γεωργιάδου
Κική Δεμερτζή
Αθήνα
Μεταίχμιο
2020
σ. 440
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-2355-9
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-06-2020)
Περίληψη:

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει Παραδείγματα Διδασκαλίας και Κριτήρια αξιολόγησης Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Νέα Ελληνικά και τον νέο τρόπο διδασκαλίας και αξιολόγησης του μαθήματος. Μαζί με τον Α ΄ τόμο των ίδιων συγγραφέων (Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Ι) προσφέρει το υλικό που χρειάζεται κάθε υποψήφιος για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο περιέχει:
- 12 Παραδείγματα Διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα με ποικίλους τύπους ερωτήσεων σε διαφορετικά κειμενικά είδη καθώς και αναλυτικές απαντήσεις για να αναδειχθεί ο νέος τρόπος επεξεργασίας μη λογοτεχνικών κειμένων.
- 12 Παραδείγματα Διδασκαλίας στη Λογοτεχνία σε διαφορετικούς κειμενικούς τύπους (αφηγηματικά, ποιητικά, θεατρικά κείμενα), με ποικίλες ερωτήσεις (κατανόησης, κατασκευής, ερμηνείας) καθώς και ερώτημα σχετικό με το ερμηνευτικό σχόλιο στο οποίο αξιολογούνται οι μαθητές/τριες. Σε όλες τις ερωτήσεις παρατίθενται απαντήσεις και ενδεικτική ανάπτυξη του ερμηνευτικού σχολίου με βάση τα στοιχεία περιεχομένου (κειμενικούς δείκτες).
- 20 Κριτήρια αξιολόγησης από όλες τις θεματικές ενότητες, σύμφωνα με τον τύπο των κειμένων και ερωτήσεων που προβλέπονται στις νέες Οδηγίες του Υπουργείου.

Στο τέλος του βιβλίου δίνονται ενδεικτικές απαντήσεις σε όλα τα κριτήρια αξιολόγησης.