Βιβλίο
Μύθοι, αλήθειες και όραμα
Επιφυλλίδες 2010-2014

Κωνσταντίνος Μ. Σκηνιώτης
Αθήνα
Καμπύλη
2014
σ. 160
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6899-22-5
Σημειώσεις: Πρόλογος: Γιάννης Θεωνάς, Σάββας Ρομπόλης.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι μια σειρά άρθρων που έγραψα, κυρίως για την Αυγή και το Δρόμο της Αριστεράς, από το 2010 έως το 2014.

Τα άρθρα προέκυψαν ως μια βαθιά εσωτερική ανάγκη να συμβάλω με τη σκέψη και την άποψή μου σε θέματα τα οποία θεωρούσα τη δεδομένη στιγμή που διαδραματίζονταν ιδιαιτέρως σημαντικά.

Κάποια από τα θέματα αυτά απασχόλησαν μόνο τη λεγόμενη χαμηλή ειδησεογραφία ή βρέθηκαν σε μικρά μονόστηλα στις εφημερίδες. Κατά τη γνώμη μου, όμως, ήταν αξιοσημείωτα και σηματοδοτούσαν με τον δικό τους τρόπο τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός μας σήμερα.

Οι συζητήσεις με τον αδελφό μου Γιώργο Σκηνιώτη, με τον οποίο μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τις αγωνίες για το τι συμβαίνει σήμερα, για το πού βαδίζουμε ως κοινωνία και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, υπήρξαν για μένα ιδιαίτερα ουσιαστικές και γόνιμες.
Ελπίζω να κατάφερα να προσεγγίσω επί της ουσίας τα θέματα που με απασχόλησαν και να δίνω τη δυνατότητα στον αναγνώστη να στοχαστεί και να δει αλήθειες που αφορούν το σκληρό παρόν αλλά και το δυνητικά ευοίωνο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δημήτρη Βίτσα, τον Γιάννη Θεωνά και τον Σάββα Ρομπόλη, που μου έκαναν την τιμή να προλογίσουν το βιβλίο μου.