Βιβλίο
Μυκήνες: Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Αγαμέμνονα

Άλκηστις Παπαδημητρίου
Έλση Σπαθάρη
Αθήνα
Καπόν
2020
σ. 168
Σχήμα: 27χ20
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5209-62-9
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 06-07-2020)
Περίληψη:

Μέσα από περιεκτικά κείμενα, έγχρωμες εικόνες και πρωτότυπες φωτογραφικές συνθέσεις, αναδεικνύονται τα επιβλητικά τείχη και κτίσματα της ακρόπολης των Μυκηνών, οι τάφοι των Μυκηναίων ηγεμόνων και μαζί τους τα εκθέματα του μουσείου, που συνθέτουν ποικίλες εκφράσεις της ζωής και του θανάτου στον μυκηναϊκό κόσμο, από τις τοιχογραφίες, τα αγγεία και τα ειδώλια έως τα όπλα και τα πολύτιμα κομψοτεχνήματα σε χρυσό και ελεφαντόδοντο, καθώς και τα τεκμήρια της γραφής και της οικονομίας. Επιπλέον, προσφέρεται μια διαχρονική επισκόπηση των Μυκηνών, πέρα από την εποχή της προϊστορίας, φτάνοντας μέχρι την ιστορία της έρευνας και των ανασκαφών στον χώρο.

H παρουσίαση των ευρημάτων ακολουθεί την οργάνωση της έκθεσης του Μουσείου. Παράλληλα όμως δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να αποκτήσει μια συνολική εικόνα των επιτευγμάτων του μυκηναϊκού πολιτισμού, όχι μόνο όσων προβάλλονται στην έκθεση, αλλά και εκείνων που εκφράζουν παραστατικά τον πλούτο και τη λαμπρότητά του.

Ο αναγνώστης θα ακολουθήσει έτσι μια εντυπωσιακή διαδρομή, που τον οδηγεί μακρύτερα από τη χαρά της γνώσης, στην ευτυχία που προκαλεί το συναπάντημα με το ωραίο.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Έρη ΒαρδάκηΤαξίδι στον κόσμο του Αγαμέμνονα"Το Βήμα"11/4/2021
Γιάννης ΑντωνιάδηςΜυκήνες: Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Αγαμέμνοναhttps://www.bookfeed.gr31/12/2020
Χαρίκλεια Γ. ΔημακοπούλουΜυκήνες"Εστία"31/10/2020
Αντώνης ΚαρατζαφέρηςΤαξίδι στον χρόνο και στις «χρυσοφόρες Μυκήνες»"Ελεύθερος Τύπος"9/8/2020