Βιβλίο
Μεσσηνιακές δημιουργίες

Συλλογικό έργο
Βίκη Κοσμοπούλου
Αθήνα
24 γράμματα
2020
σ. 332
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-201-003-7
Α/Α Τόμου: 8
Σημειώσεις: Συγγραφική υπευθυνότητα: Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων.
Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-08-2020)
Περίληψη:

Ο παρών τόμος δεν αποτελεί ανθολογία, αλλά φιλοξενεί έργα όσων μελών της Ε.Μ.Σ. επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σ’ αυτόν, ενώ τα κείμενα έχουν επιλεγεί αποκλειστικά από τους ίδιους τους συγγραφείς. Κάποιες περιπτώσεις παραγραφοποίησης και μερικές ορθογραφικές επιλογές σε όλα τα
κείμενα, και ιδιαίτερα στα ποιήματα η προτίμηση των κεφαλαίων ή πεζών στην αρχή κάθε στίχου ή και αλλού, συχνά και η στίξη, είναι αποκλειστικά ευθύνη των δημιουργών τους.

Έγινε επιμέλεια, χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις στο περιεχόμενο των κειμένων, από επιτροπή την οποία απετέλεσαν οι: Ευγενία Κελαράκου, φιλόλογος - ειδική επιμελήτρια κειμένων, Τίνα Βρεττάκη - Δάβου, λογοτέχνις - ειδ. γραμματέας στο Δ.Σ. της Ε.Μ.Σ. και Αντωνία Παυλάκου, φιλόλογος - πρόεδρος της Ε.Μ.Σ.

Το έργο στο εξώφυλλο με τίτλο "Ενδοχώρος" φιλοτέχνησε το 1997 η εικαστικός Βασιλική Κατέρη. Είναι μικτής τεχνικής, με διαστάσεις 100 x 100 cm. Στο οπισθόφυλλο υπάρχει λεπτομέρεια του έργου.

Το έργο αυτό βραβεύτηκε στην ΙΗ΄ Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" στην Αθήνα το 1998.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: