Βιβλίο
Θεός πού;
Στους δρόμους της ερμηνείας και της μαρτυρίας

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Αναστάσιος Μαράς
Επιμέλεια: Ελένη Κασσελούρη - Χατζηβασιλειάδη
Ελένη Κασσελούρη - Χατζηβασιλειάδη
Δημήτριος Κεραμιδάς
Κωνσταντίνος Δ. Μαντζανάρης
Αναστάσιος Μαράς
Χρήστος Τερέζης
Αθήνα
Αρμός
2020
σ. 218
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-615-305-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-09-2020)
Περίληψη:

Σε μια εποχή, η οποία εγγίζει τα όρια της δυστοπίας και πολλοί αναρωτιούνται που βρίσκεται ο Θεός και πως επιτρέπει να συμβαίνουν δυσάρεστες καταστάσεις, η αναζήτησή Του επιχειρείται στο ανά χείρας βιβλίο μέσα από τους δρόμους της ερμηνείας και της μαρτυρίας.
Πρόκειται για την ερμηνεία των καταστάσεων που οδήγησαν στην αριθμητική και πνευματική αύξηση της χριστιανικής κοινότητας, αλλά και στην προσέγγιση του έτερου (άλλου) μέσα από την οπτική της διδασκαλίας του Χριστού. Ταυτόχρονα, μέσα από τους δρόμους της χριστιανικής μαρτυρίας διαφαίνεται η πορεία από το εγώ στο εμείς, που εν προκειμένω είναι η Εκκλησία και το βίωμα που απορρέει από την ιστορική της διαδρομή.
Στα πέντε κείμενα του παρόντος τόμου, τα οποία προέρχονται από τις γραφίδες διδασκόντων Καθηγητών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ορθόδοξη Θεολογία και θρησκευτικός πλουραλισμός", του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), αναλύονται οι προτεραιότητες και οι περιορισμοί της σύγχρονης Ορθόδοξης Θεολογίας στην προσπάθεια ενός γόνιμου διαλόγου της με το σήμερα.