Βιβλίο
Σύγχρονες μούσες

Γεώργιος Τσάτσος
Εικονογράφηση: Γεώργιος Τσάτσος
Αθήνα
Παρισιάνου Α.Ε.
2020
σ. 140
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-583-542-2
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 30-09-2020)
Περίληψη:

Απρόσμενα, μια θυελλώδη βραδιά του Φεβρουαρίου, οκτώ Μούσες κι ένας Μούσος επισκέπτονται τον συγγραφέα. Δεν πρόκειται για τις γνωστές Μούσες της μυθολογίας μας, αλλά για μία νέα ομάδα, πιο προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή μας.
Αρχηγός όλων είναι η Πολυτρόπη, η Μούσα της εφευρετικότητας, η οποία συνοδεύεται από την Τηλεθόνη (τηλεόραση), τη Θεανώ (κινηματογράφος), τον Σέφαρχο (γαστρονομία-μαγειρική), την Παταγονία (σύγχρονη μουσική), την Ολυμπία (αθλητισμός), την Πολυπλάνη (διαφήμιση-επικοινωνίες), την Πασαρέλα (μόδα) και την Ηλεκτρονίκη (τεχνολογία).
Σε δέκα ζωντανές συνεντεύξεις, οι οκτώ Μούσες και ο ένας Μούσος αποκαλύπτουν το μυθολογικό τους παρελθόν, μέσα στο οποίο πλέκεται η μυθολογία που γνωρίζουμε με μία διασκεδαστική αναθεώρηση πολλών από τους αρχαίους μύθους. Οι νέες Μούσες μιλούν με γλυκύτητα, χιούμορ, σαφήνεια και σοφία στους ανθρώπους της σημερινής εποχής για να μας αποκαλύψουν ότι η μυθολογία ποτέ δεν πέθανε, αλλά ότι είναι εξίσου ζωντανή και σήμερα.
Το βιβλίο είναι εικονογραφημένο από τον ίδιο τον συγγραφέα, ο οποίος με την πολύ ζωηρή φαντασία του έχει δημιουργήσει τα ποικιλόμορφα και πολύ αληθοφανή πορτρέτα αυτών των μοναδικών μυθικών πλασμάτων.