Βιβλίο
Βορράς

Φοίβος Οικονομίδης
Αθήνα
Βιβλιοπωλείον της Εστίας
2020
σ. 164
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-05-1785-9
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Τότε, ξαφνικά, κατάλαβε ότι τα αστέρια που κρέμονταν από πάνω τους ήταν αληθινά και ανεξήγητα και ότι είχαν αργήσει λίγο να τα κοιτάξουν με ειλικρίνεια. Κατάλαβε ότι δεν ήταν ούτε νωρίς μα ούτε και αργά για να πεθάνουν όλοι τους, και ότι ο πατέρας του Μάρκου είχε πεθάνει για πάντα. Κατάλαβε, επίσης, ότι δεν ήταν νωρίς μα ούτε και αργά για το οτιδήποτε, κατάλαβε ότι ο κόσμος ήταν παντού γύρω τους και ήταν τραχύς και αιχμηρός και αδιάφορος και ότι κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει. Ένιωσε στο πετσί του ότι η ζωή του θα έσβηνε και θα ξεχνιόταν και, επομένως, μέχρι τότε θα ήταν εγκληματικό να κάνει οτιδήποτε δεν ήθελε και αντιστοίχως να απέχει από οτιδήποτε επιθυμούσε γιατί ούτως ή άλλως τίποτα δεν θα υπήρχε μετά, κανένας απολογισμός, θέλησε τότε όλο το σύμπαν μέσα στο κουτάκι της μπύρας του, να το πιει και να το τελειώσει, να τσαλακώσει το κουτάκι και να το πετάξει για να μην προλάβει τίποτα να συμβεί χωρίς εκείνον παρόντα.
"Εσύ τι πιστεύεις, Άλεξ;" ρώτησε ο Σπύρος.
"Τι εννοείς;"
"Γα την ευτυχία".
Σε εννιά μέρες τα συναισθήματα των ανθρώπων θα παγώσουν. Ένας κομήτης θα πέσει στη Γη, οι τοξίνες του θα απελευθερωθούν στην ατμόσφαιρα και εξαιτίας τους οι άνθρωποι θα αισθάνονται για το υπόλοιπο της ζωής τους ακριβώς όπως αισθάνονταν την ώρα της σύγκρουσης. Ο Αλέξανδρος, φοιτητής στην Αθήνα, θα σκάψει βαθιά μέσα και γύρω του και θα πασχίσει να κατανοήσει τους ανθρώπους, τον έρωτα, τον πόνο και τη νοσταλγία· αγωνιά να προφτάσει την ευτυχία, ώστε να την εξασφαλίσει για πάντα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αλέξανδρος ΣτεργιόπουλοςΗ θέση μας στον ορίζοντα "Το Περιοδικό"28/5/2023
Γιάννης Χ. ΠαπαδόπουλοςΦοίβος Οικονομίδης: Ένας κομήτης έπεσε στα βιβλιοπωλεία"Athens Voice"8/12/2021
Γιώργος ΒαϊλάκηςΦοίβος Οικονομίδης: «Νιώθουμε πως ζούμε σε μια αίθουσα αναμονής, μακριά από την πραγματική ζωή»https://popaganda.gr1/7/2021
Χρήστος ΩραιόπουλοςΣε πόσες μέρες καταλαβαίνεις τι θέλεις;https://parallaximag.gr16/3/2021
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου Η έλευση του κομήτη"Το Βήμα"/ "Βιβλία"28/2/2021
Γιάννης ΠανταζόπουλοςΒορράς"Lifo"29/1/2021
Χριστίνα ΡαφτοπούλουΤι σημαίνει ευτυχία;"Fractal"23/12/2020