Βιβλίο
Λεσβιακό ημερολόγιο 2021
Γράμματα, τέχνες, πολιτισμός

Συλλογικό έργο
Παναγιώτης Σκορδάς
Επιμέλεια: Παναγιώτης Σκορδάς
Μυτιλήνη
Μύθος
2020
σ. 424
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-84473-5-6
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Tο «Λεσβιακό Ημερολόγιο . Γράμματα-Τέχνες-Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά με τον παρόντα τόμο μπήκε στην δεύτερη δεκαετία της ζωής και της παρουσίας του στα Λεσβιακά γράμματα.

Το εξώφυλλο του Λ.Η 2021 κοσμεί μία φωτογραφία της Τζέλης Χατζηδημητρίου. Πολυσέλιδο αφιέρωμα στο έργο της πολύ γνωστής φωτογράφου και κινηματογραφίστριας βρίσκουμε στις μέσα σελίδες με τον τίτλο «Η Λέσβος της Τζέλης Χατζηδημητρίου ». Η ύλη του ημερολογίου μοιράζεται σε 15 ενότητες και γράφουν 45 συνεργάτες.

Στον τόμο στεγάζονται δύο αφιερώματα, ένα στον λογοτέχνη και εικαστικό στ Στρατή Αναστασέλλη και ένα στον εκπαιδευτικό, μουσικό και συγγραφέα στον Θεοφάνη Σουλακέλλη. Επίσης βρίσκουμε ένα ειδικό αφιέρωμα με τον τίτλο ««Μέρες κορωνοϊού – Μέρες καραντίνας. Μάρτιος- Μάιος 2020».

Ανάμεσα στις εργασίες του τόμου σημειώνουμε τις ανέκδοτες επιστολές του Φώτη Κόντογλου και του Μποστ που σχολιάζει ο Παναγιώτης Σκορδάς.

Γράφουν επίσης οι Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελη, Αχιλλέας Θεοφίλου, Μαρία Κοτοπούλη, Γιάννης Κωνσταντέλλης, Ανθούλα Δανιήλ, Γιώργος Θεοδωρίδης, Γιώργος Καρτέρης, Νίκος Ανδρίκος, Ευανθία Αναγνωσταρά, κά

Κριτικές - Παρουσιάσεις: