Βιβλίο
Abstract reasoning tests κατανόησης αφηρημένων εννοιών
Για να αριστεύσετε στους διαγωνισμούς ΕΕ EPSO, ΑΣΕΠ, ΚΥΕΞ Κύπρου, Εταιρίες

Αντώνης Ιακ. Ελευθεριάδης
Αθήνα
Σύγχρονη Πένα
2021
σ. 220
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5272-06-7
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Στις μέρες μας, οι στρατηγικοί εργοδότες. όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της EPSO το Ελληνικό και το Κυπριακό Δημόσιο, μέσω του νέου ΑΣΕΠ και των Κυβερνητικών Εξετάσεων Κύπρου,
καθώς και οι μεγάλες Εταιρίες και Τραπεζικοί Οργανισμοί αναθέτουν σε διάφορους παρόχους δοκιμασιών-tests (οι οποίοι λειτουργούν ως σύμβουλοι επιχειρηματικής ψυχολογίας και εκδότες
ψυχομετρικών τεστ) προκειμένου να επιλέξουν το προσωπικό τους. Για παράδειγμα, η Prometric Test διαχειρίζεται σήμερα τον ιστότοπο της «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού»
(EPSO) και οργανώνει τους επί μέρους διαγωνισμούς που προκηρύσσει η ΕΕ.
Μαζί με τις δοκιμασίες Αριθμητικού Υπολογισμού (ΝUMERICAL REASONING TESTS) και τις δοκιμασίες Κατανόησης Κειμένου (VERBAL REASONING TESTS), εξίσου δημοφιλείς είναι οι δοκιμασίες Κατανόησης Αφηρημένων Εννοιών (ABSTRACT REASONING TESTS).
Το ανά χείρας βιβλίο περιλαμβάνει ένα πλήθος από τέτοιες ερωτήσεις που αποβλέπουν στην αξιολόγηση της ικανότητάς μας να σκεφτόμαστε λογικά και να κατανοούμε τις σχέσεις μεταξύ των εννοιών που περιλαμβάνουν μόνο διαγραμματικά ή οπτικά στοιχεία (φιγούρες, εικόνες και σχήματα) κι όχι γλωσσικά ή αριθμητικά στοιχεία και πληροφορίες.
Στο 6ο Μέρος του Βιβλίου περιέχονται Ασκησάρια Προσομοίωσης των επίσημων εξετάσεων της EPSO και των Κυβερνητικών Εξετάσεων Κύπρου και Τραπεζών με τεστ Κατανόησης Αφηρημένων Εννοιών (ABSTRACT REASONING TESTS). Η δουλειά μας δηλαδή είναι να αποκωδικοποιούμε έννοιες και πληροφορίες που περιέχονται σε εικόνες και διαγράμματα.
Κάθε σειρά φιγουρών συνοδεύεται από 4 έως 5 Ερωτήσεις Κατανόησης με εικόνες, εκ των οποίων πρέπει να βρείτε τη Σωστή (Σύστημα Πολλαπλής Επιλογής). Στο τέλος κάθε Ερωτηματολογίου μπορείτε να βρείτε τις Απαντήσεις και σε ορισμένες δύσκολες ερωτήσεις τα Σχόλιά τους.
Μετά τις Απαντήσεις ακολουθεί ένας Πίνακας Αυτό-αξιολόγησης, με το οποίο μετράμε τις επιδόσεις μας. Τα Τεστ είναι χρονομετρημένα. Διάρκεια κάθε ερώτησης είναι 1 λεπτό.