Βιβλίο
Σπονδή. Τόμος Α΄
Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Δεσπίνη

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Άγγελος Δεληβορριάς
Επιμέλεια: κ.ά.
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
2020
σ. 480
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-476-263-7
ISBN Σετ 978-960-476-265-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
12ο Παράρτημα
Α/Α Τόμου: 1
Αριθμός Τόμων: 1
Σημειώσεις: Η τιμή αφορά το set των δύο τόμων.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 50.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Τις τελευταίες μέρες του 2020 είδε το φως της δημοσιότητας το 12ο παράρτημα του Περιοδικού του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο ΣΠΟΝΔΗ. Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιώργου Δεσπίνη. Πρόκειται για μια δίτομη συλλογική έκδοση 1.020 σελίδων που τιμά τη μνήμη του σπουδαίου αρχαιολόγου Γιώργου Δεσπίνη (1936-2014).

Ογδόντα έγκριτοι μελετητές της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής - του τομέα που αγάπησε και υπηρέτησε με ευαισθησία ο τιμώμενος - από διάφορες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στην πρόσκληση του Μουσείου Μπενάκη εμπιστευόμενοι τους πολύτιμους καρπούς της έρευνάς τους. Το βιβλίο πραγματεύεται γλυπτά από όλο σχεδόν το γεωγραφικό ανάπτυγμα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Η διάταξη των μελετών ακολουθεί τη χρονολογική σειρά των υπό εξέταση έργων με παραδείγματα από τους γεωμετρικούς χρόνους έως έναν ανδριάντα του 19ου αιώνα, που απηχεί αρχαία πρότυπα. Στην έκδοση περιλαμβάνονται κείμενα στα ελληνικά, τα γερμανικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, τα οποία εμπλουτίζονται με ασπρόμαυρη εικονογράφηση, υποσημειώσεις, βιβλιογραφία και περίληψη στα αγγλικά.

Η πρωτοβουλία του αφιερώματος ανήκει στον Άγγελο Δεληβορριά, ο οποίος δυστυχώς έφυγε πρόωρα, πριν από την ολοκλήρωσή του.

Επιμέλεια: Άγγελος Δεληβορριάς, Ευγενία Βικέλα, Άγγελος Ζαρκάδας, Νικόλαος Καλτσάς, Ισμήνη Τριάντη

Κριτικές - Παρουσιάσεις: