Βιβλίο
Max Weber Έργα 1894-1920: Τόμος Β'
Μία ανθολογία (Δίτομη έκδοση)

Max Weber
Μετάφραση: Θανάσης Γκιούρας
Επιμέλεια: Θανάσης Γκιούρας
Αθήνα
ΚΨΜ
2021
σ. 848
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5156-83-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Σημειώσεις: Η τιμή αφορά το set των δύο τόμων.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 45.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-03-2021)
Περίληψη:

Από τις αρχές του 20ού αιώνα ο λόγος περί κοινωνικής επιστήμης και εν γένει περί της σύγχρονης κοινωνίας δεν μπορεί να παραβλέψει το έργο του Max Weber.

Η παρούσα συλλογή κειμένων του Γερμανού στοχαστή καλύπτει το διάστημα 1894 – 1920 και είναι η μεγαλύτερη ανθολογία έργων του Weber στα ελληνικά. Βασισμένη στα ερευνητικά αποτελέσματα της έκδοσης των Απάντων (Max Weber Gesamtausgabe), η ανθολογία περιέχει γνωστά αλλά και άγνωστα στην Ελλάδα κείμενα του Weber, αυτοτελή επιστημονικά άρθρα, εγχειρίδια, εισηγήσεις και παρεμβάσεις σε συνέδρια, πολιτικά άρθρα και εγκυκλοπαιδικά λήμματα. Από τις διεξοδικές και απαιτητικές μεθοδολογικές αντιπαραθέσεις των αρχών του αιώνα μέχρι τις οξυδερκείς πολιτικές αναλύσεις στη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, από τις κοινωνικές αναλύσεις της αυτοκρατορικής Γερμανίας μέχρι τις προτάσεις για ερευνητικά προγράμματα, η συλλογή παρουσιάζει σε αυστηρά χρονολογική σειρά καρπούς της επιστημονικής και πολιτικής δραστηριότητας του Weber.

Με το εγχείρημα αυτό εμπλουτίζεται σημαντικά η πρόσληψη του βεμπεριανού έργου στην Ελλάδα, τόσο από τη διδακτική όσο και από την ερευνητική και κριτική διάσταση, καθώς το περιεχόμενό του καλύπτει το ευρύ πεδίο των κοινωνικών επιστημών, από τη νομική μέχρι την πολιτική επιστήμη, από τη θρησκειολογία μέχρι την κοινωνιολογία, και από την ιστορία μέχρι τις αναλύσεις περί μεθόδου· πέραν τούτου, απευθύνεται σε κάθε άνδρα και γυναίκα που ενδιαφέρονται να μελετήσουν ένα από τα πιο πυκνά και πλούσια έργα της σύγχρονης κοινωνικής επιστήμης.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: