Βιβλίο
Η άνοδος του Ερντογάν
Κίνδυνος για την Ευρώπη

Hannah Lucinda Smith
Μετάφραση: Ευάγγελος Τζιγκουνάκης
Επιμέλεια: Θανάσης Βασιλείου
Αθήνα
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
2021
σ. 509
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-01-2166-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Erdogan Rising: The Battle for the Soul of Turkey
Διεθνή
Σημειώσεις: Πρόλογος: Παναγιώτης Τσάκωνας
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
Περίληψη:

Στο βιβλίο Η άνοδος του Ερντογάν: Κίνδυνος για την Ευρώπη, η συγγραφέας παρουσιάζει το κοινωνικο-πολτιικό και πολιτισμικό ανάγλυφο της Τουρκίας. Η ιστορία της χώρας και οι σχέσεις με τη Δύση, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία κ.ά. αναλύονται ταυτόχρονα με τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα και τον κόσμο
Ποιος είναι και τι επιδιώκει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Γιατί επιτίθεται στην κοσμική δημοκρατία του Κεμάλ Ατατούρκ και πώς οδηγεί τη χώρα του στον σύγχρονο κόσμο; Ποια η σχέση του με τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, τον πόλεμο της Συρίας και το χάος στη Μέση Ανατολή; Γιατί , εντέλει, η Δύση δεν περιθωριοποιεί τον Ερντόγαν και το καθεστώς του; Οι απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα δίνονται παράλληλα με το χρονικό της ισχυροποίησης του πιο επιτυχημένου λαϊκιστή ηγέτη αυτού του αιώνα.

Η Hannah Lucinda Smith είναι ανταποκρίτρια των Times του Λονδίνου στην Τουρκία. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, καλύπτοντας αρχικά τις στρατιωτικές αντιπαραθέσεις εντός της Συρίας και της Ανατολικής Τουρκίας, και αργότερα τη μεταναστευτική κρίση και το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: